Alle cursussen

Sorteren op:
ma
27
nov
2017

Tweedaagse notatie- en geheugentechniek

Het verschil tussen gesprekstolken en consecutief tolken is niet bij iedereen bekend. Consecutief tolken betekent dat u aan een stuk door een boodschap van meerdere minuten eenmaal aanhoort en nadien reproduceert, terwijl u de spreker niet onderbreekt. Bij het gesprekstolken reproduceert u telkens een paar zinnen en krijgt u dan de gelegenheid om te tolken. Feitelijk betekent dit dat u voor een goede consecutieve vertolking over een goed geheugen en een degelijke notatietechniek moet beschikken. Tijdens deze tweedaagse training krijgt u hiervoor praktische handvatten aangereikt.

380,00 (excl. BTW)
VOL

Secundaire traumatisering en kernkwaliteiten

Deze dag staat in het teken van verdieping door onder andere zelfkennis om vanuit dit inzichten effectiever te handelen. U verkrijgt inzicht in talenten en valkuilen, leert uw persoonlijke grenzen kennen en bewaken als professional en overeenkomstig te handelen met goede zelfzorg. 

Volgeboekt
245,00 (excl. BTW)
vr
01
dec
2017

Institutionele kennis, procedures en jargon

Het werken voor de verplichte afnemers van Rbtv-tolken stelt specifieke eisen aan de taalvaardigheid van de tolk. Om goed te kunnen tolken, is het nodig dat een tolk de achtergrond en kaders de gespreksvoerders begrijpt en ze in de juiste context kan plaatsen. Dit is een webinarserie van 16 lezingen (opnames). De serie maakt deel uit van de Algemene gesprekstolkenopleiding.

U kunt de module starten op elk gewenst moment. Bij aankoop van deze zelfstudiemodule, worden de opnames en documentatie binnen 24 uur aan uw account (Mijn KTV) toegevoegd.

550,00 (excl. BTW)
di
12
dec
2017

Slimmer zoeken op internet

Hoe voorkom je dat je verzuipt in de informatie op internet? Hoe zorg je ervoor dat je snel betrouwbare en relevante bronnen vindt? En hoe zorg je ervoor dat je die weer kunt terugvinden, al dan niet op je eigen laptop, tablet of pc? Historicus en journalist Ewoud Sanders, auteur van Slimmer zoeken op internet, geeft antwoord op deze vragen in een interactieve, onderhoudende weblecture.

35,00 (excl. BTW)
do
11
jan
2018

Webinarserie 'Tolken in het Vreemdelingenrecht'

Het vreemdelingenrecht is een complex rechtsgebied. Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk en overzichtelijk en kan iedereen wel meepraten maar er ligt vaak ingewikkelde juridische regelgeving aan ten grondslag. Een verkeerde interpretatie van wat iemand zegt kan verstrekkende gevolgen hebben voor de vreemdeling. Zijn asielrelaas kan er zomaar ongeloofwaardig door lijken.

250,00 (excl. BTW)
VOL

Geheugentraining

Voor veel professionals is het onthouden en verwerken van informatie dagelijkse kost. Maar hoe kunt u informatie zo goed en efficiënt mogelijk onthouden? Hoe kunt u uw eigen brein zo inzetten dat u informatie makkelijker verwerkt en sneller terughaalt uit uw geheugen wanneer nodig? U leert het tijdens deze studiedag.

Volgeboekt
225,00 (excl. BTW)
VOL

NGT-tolken: Van kinderwens tot peutertijd

Tijdens deze training voor tolken NGT zal het hele proces van kinderwens tot en met de gesprekken op het consultatiebureau onder de loep worden genomen. Hierbij ligt de focus op specifieke tolkvaardigheden en het gebarenlexicon die hiermee gemoeid zijn.
Op cruciale momenten moet je keuzes maken, waarbij ouders en verloskundige met geheel andere zaken bezig zijn. Welke beslissing neem je en op basis waarvan? Wat zijn zaken en lexicon waar u als tolk op bedacht moet zijn?

Volgeboekt
230,00 (excl. BTW)
ma
22
jan
2018

'Een kijkje in het leven van een hacker'

Een toegankelijke en laagdrempelige sessie over cyber security in het algemeen en specifiek aangepast op de wereld van vertalers: waarom werken OM en Justitie met encryptie bij vertaalopdrachten?

40,00 (excl. BTW)
vr
02
feb
2018

memoQ 8.2 voor beginners

MemoQ is zeer gebruiksvriendelijk en snel onder de knie te krijgen. Deelnemers gaan naar huis met voldoende kennis over de software en kunnen direct aan de slag met het maken van vertalingen in memoQ. Ook leert u werken met vertaalgeheugens en hergebruiken van oude vertalingen!

275,00 (excl. BTW)
za
03
feb
2018

Masterclass Nederlands

'Hij behoort tot een van de grootste schrijvers ter wereld.' Wat ging hier mis? Wat zijn de laatste stappen naar een prachtig en foutloos geschreven Nederlands?

225,00 (excl. BTW)