AutoHotKey: haal meer uit je PC

Efficiënter op de computer werken met AutoHotkey: een complete scripttaal om taken geautomatiseerd uit te laten voeren.
Leer er alles over tijdens dit webinar en houd meer tijd en hersencapaciteit over voor de inhoud van wat je schrijft of vertaalt.

Programma

AutoHotkey is een tool waarmee je efficiënter kunt werken.

Op het simpelste niveau is AHK een veredelde autocorrectie die op de hele PC werkt: typefouten die je vaak maakt én de correcte spelling voer je in in AHK, en AHK verbetert je spelfouten terwijl je typt.

Maar het gaat verder: je kunt eindeloos lange lappen tekst of juist een woord of een zin invoeren die je met een korte code kunt gebruiken. Denk aan de tekst van een offerte, je e-mailadres, standaardzinnen of woorden die veel voorkomen in je vertaling of de afsluiting van je e-mails – met AHK doe je nooit meer iemand de 'Hatelijke grieten'. Het verschil met de verschillende opties op dit gebied in Word: AHK werkt in al je programma's, dus ook in je e-mail, browser, Excel, PDF en CAT-tool.

Bovenstaande is niet moeilijk te leren en maakt het leven op de computer een stuk makkelijker.

Voor wie meer wil, gaan we ook in op de scripts die je met AHK kunt maken (in Word zou je die macro's noemen), waarmee je met simpele toetsencombinaties programma's kunt openen, bestanden kunt hernoemen, bestaande toetsencombinaties een andere functie kunt geven of uit kunt schakelen en nog veel meer. 

Tijdens dit webinar zullen theorie en praktijk worden afgewisseld: wat je leert, kun je meteen in de praktijk brengen.

Leerdoelen

Na afloop van dit webinar begrijp je wat je kunt doen met AutoHotkey en durf je zelf verder te ontdekken op basis van wat je geleerd hebt.

Relevantie

Dit webinar is gericht op vertalers en anderen die veel typen. Doordat je met AHK sneller tekst produceert met minder spelfouten, houd je meer tijd en hersencapaciteit over voor de inhoud van wat je schrijft of vertaalt.

Voor vertalers die in Word werken is het prettig dat je minder spelfouten maakt en dat je veelgebruikte woorden kunt verkorten tot codes (denk aan woorden als 'stottertherapieën' of complexe technische termen die je onmogelijk in één keer correct lijkt te kunnen schrijven; in een CAT-tool zou je hiervoor gebruikmaken van een termbase).

Vertalers die in een CAT-tool werken kunnen daarnaast AHK inzetten om bijvoorbeeld sneltoetsen in te stellen voor functies die ze veel gebruiken en waarvoor er nog geen sneltoets is.

Voertaal

Nederlands

Instapniveau

Geschikt voor zowel absolute beginners als mensen die AHK al gebruiken als veredelde autocorrectie en voor standaardteksten.

Margreet de Roo is sinds 2012 werkzaam als zelfstandig redacteur en vertaler. Ze werkt voor uitgeverijen, bedrijven en particulieren. Als redacteur houdt ze zich bezig met non-fictie, met name in de educatieve hoek. Als vertaler heeft ze vooral boeken vertaald.
In een vorig leven is ze docent geweest en de vaardigheden die ze toen heeft opgedaan zet ze graag in om collega-vertalers en -redacteuren en anderen die veel met Word werken allerlei relatief onbekende mogelijkheden van Word te laten zien.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Technische competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een instructiebericht met betrekking tot het registreren en inloggen op het webinarplatform zodat u het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Certificaat van deelname
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat is het vereist dat:

1) het webinar volledig live bijwoont of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

AutoHotKey
Datum: 15 sep. 2022
  • PE 2
  • van 20:00 tot 22:00
  • 70,- (excl. BTW)
  • Online