Belastingtips voor (startende) zzp'ers

Je bent een startende, hardwerkende tolk of vertaler, je hebt helemaal geen tijd om je belastingaangifte te doen, je weet ook niet hoe dit eigenlijk moet en waar je allemaal recht op hebt. De oplossing is natuurlijk het uitbesteden van je belastingzaken aan een boekhouder. Maar... Is dit wel de juiste en enige oplossing? In dit webinar vertelt iemand je gewoon waar je allemaal recht op hebt. Welke aftrekposten voor jou van toepassing zijn en hoe je nou zo min mogelijk belasting kan betalen.

Tijdens dit webinar wordt uitgebreid ingegaan de verschillende soorten belastingboxen die we kennen en de aftrekposten waar je recht op hebt als ondernemer. We gaan in op hoe je de aftrekposten handig administreert waarna de voorwaarden voor aftrekposten en eventuele valkuilen worden besproken. Daarna kijken we naar de opbouw van een balans en een winst- en verliesrekening. De verschillende soorten kosten die er zijn, of je de auto privé of op de zaak moet zetten en wat het begrip afschrijving nou eigenlijk inhoudt. We zullen tijdens dit webinar een praktijkcasus uitwerken waarin te zien zal zijn hoe je zo min mogelijk belasting kan betalen als je gebruikmaakt van alle belastingregels die er zijn.

Tevens kun je jouw praktijkvragen stellen en leer je jouw eigen belastingaangifte invullen.

De punten die aan bod komen:

 • Zelf je btw berekenen;
 • Zelf je btw-aangifte doen;
 • Kleine ondernemersregeling btw;
 • Inkomstenbelasting:
 • Zelf je IB-aangifte doen;
 • Zelfstandigenaftrek;
 • Startersaftrek;
 • Investeringsaftrek;
 • Auto: zakelijk of privé

Dan volgen de praktijkvragen en opmerkingen. Geef gerust aan waar je tegenaan loopt of over twijfelt. Als de tijd dit toelaat, worden de vragen direct beantwoord. Indien de tijd te krap wordt, kunnen jouw vragen ook per mail gesteld en beantwoord worden.

Salem Kurdi is een ervaren RA Accountant. Naast zijn accountancywerkzaamheden is hij graag sociaal betrokken heeft hij plezier in het delen van zijn kennis. Salem heeft veel affiniteit met het tolk- en vertalersvak omdat zijn zus beëdigd tolk is. Hij behaalde zijn master en post-master accountancy aan de Nyenrode University en was meerdere jaren werkzaam als senior associate bij PwC Nederland. Inmiddels heeft Salem zijn eigen accountancybureau opgericht. 

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op 4 oktober 2021 van 20:00 tot 22:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én is het vereist dat u

1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars. 

'Het niveau was voor mij uitstekend, als vertaler voor wie fiscale thema's nieuw terrein zijn kon ik het zeker goed volgen, zonder dat dat afbreuk deed aan het niveau van de presentatie an sich.'

'Zoals aangekondigd was het voor de beginnende ZZP-er, maar ook voor iemand die al langer bezig is is het niet verkeerd om af en toe dit soort dingen weer te horen.'

Belastingtips voor freelancers
Datum: 4 okt. 2021
 • PE 2
 • 20:00
 • 70,- (excl. BTW)
 • Online