Blindtypen in twee dagen

In deze online cursus ligt de nadruk op het aanleren van de toetsen van het toetsenbord zodat de deelnemers deze blind kunnen bedienen met 10 vingers. Dit met het oog om sneller te kunnen werken. Typen met 10 vingers zal je snelheid aanzienlijk verhogen.

Programma

In deze online cursus trainen we onze hersenen, welke vingers moeten welke toetsen bedienen, om efficiënt te kunnen typen. Dat gebeurt op een heel leuke manier door visualisatie, associatie en ontspanning. Onze hersenen hebben niet door dat ze moeten leren. De technieken die worden gebruikt in deze training worden ook toegepast bij het versneld leren.  

De deelnemers ontvangen de eerste meeting een login met hun persoonlijke toegangscode tot de oefenwebsite. Op de oefenwebsite is al het nodige lesmateriaal beschikbaar. De login is 1 jaar geldig.


Meeting 1: de basis (09:00 tot 11:00 uur)

 • Toelichting methode en hoe we deze toepassen
 • 14 letters (de basisrij + 4 van de bovenste rij)
 • Gebruik van Hoofdletters
 • Gecombineerd met ergo-tips en oefeningen

Meeting 2: het vervolg (09:00 tot 11:00 uur)

 • Herhaling letters eerste sessie
 • Overige letters van het klavier
 • De belangrijke (lees)tekens
 • Oefenen op snelheid

Leerdoelen

- het toetsenbord blind leren bedienen met 10 vingers en dit op een zo aangenaam mogelijke manier

- verslagen snel en efficiënt uitschrijven

- vertaaltempo opvoeren door blind het toetsenbord te kunnen bedienen

Relevantie

- taptolken dienen (volgens de beoordelingskaders van de specialisatie interceptie) naast de basis van tekstverwerking, ook voldoende typvaardigeid te bezitten om snel en efficiënt tapverslagen uit te schrijven

- vertalers kunnen door middel van blindtypen een veel hogere vertaalsnelheid bereiken

Voertaal

Nederlands

Hannelore Vergauwen
Hannelore is actief in alle leeftijdsgroepen om het blindtypen aan te leren. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring waardoor het leren blindtypen geen geheimen meer kent. Ze is opgeleid als docente en voelt perfect aan wanneer en waar ze een cursist moet bijsturen. Ze houdt ervan om elke cursist op zijn of haar tempo te begeleiden en zo vooruitgang te boeken bij iedereen.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Technische competentie
Contacturen
4,00
Voorbereiding
 
Totaal
4,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Meeting 1 14 dec. 2022 09:00u. - 11:00u.
Meeting 2 21 dec. 2022 09:00u. - 11:00u.

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van de eerste webmeeting ontvang je een instructiebericht m.b.t. het registreren en inloggen op het platform, zodat je de livewebmeetings kunt bijwonen. Webinarmeetings zijn interactieve presentaties (live), die eventueel ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op je scherm. De docent kan de deelnemers in groepjes indelen en aan het werk zetten. Alle deelnemers zijn in beeld door middel van een webcam en kunnen via hun microfoon reageren. 
Tijdens de live webmeetings kun je mondeling maar ook schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Er wordt geen opname gemaakt van deze meetings. Live deelname is verplicht.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat is het vereist dat je

1) de live webmeetings volledig volgt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen. Je kunt het evaluatieformulier na afloop van elke sessie invullen en tussentijds opslaan. Pas na afloop van het evalueren van de laatste sessie stuur je het formulier in.


Wat heb ik nodig om een webmeeting bij te wonen?
Om deel te nemen aan deze webmeeting heb je een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding, geluid(sboxen) of een headset nodig én een webcam.  

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars en meetings.

Praktische informatie
Maximaal 15 deelnemers.

'Hannelore is een zeer vlotte en aangename lesgever. Ze moedigt ons aan om te oefenen en kan haar verhaal goed overbrengen. De dagelijkse herinneringsmailtjes werken zeer stimulerend.'

'Het enthousiasme van Hannelore is aanstekelijk. Op een heldere manier heeft ze de methode uitgelegd en veel nuttige tips gegeven. Ook haar begeleiding per e-mail was heel behulpzaam. Het geeft je net dat extra zetje om weer te gaan oefenen. De aangeboden 'nazorg' is een fijn en onverwacht extraatje.'

'Heel aangenaam en efficient. Zodra iemand aangaf dat er een probleem was, besteedde ze er meteen aandacht aan.'

Startdatum: 14 dec. 2022
 • PE 4
 • van 09:00 tot 11:00
 • 150,- (excl. BTW)
 • Online