Ceremonies en emoties: tips en tricks voor tolken NGT

Je boekt via deze pagina een pakket van drie trainingsdagen voor gebarentolken die goed op elkaar aansluiten. Tweemaal wordt de focus gelegd op een specifiek soort ceremonie (uitvaarten en bruiloften) en de laatste dag richt zich volledig op het tolken van gevoelens in gebarentaal. 

Volg deze training GRATIS met het STAP-budget.

Dag 1 - Ja ik wil...tolken bij bruiloften (13 december 2022)

De training begint met een uitwisseling van ervaringen en inventarisatie van leerwensen. Vervolgens nemen we alle formaliteiten van het huwelijk door. We bespreken het gehele traject van het aanzoek tot en met het ja-woord, of zelfs nog voorbij de felicitatierij en feestavond. Het doel van de training is om goed bewust te worden van alle mogelijke voorbereidingen die je voor jouw tolkdienst kan treffen. Wat doet dit letterlijk en figuurlijk met je qua positionering? Als voorbeeld: zegt of gebaart de bruidegom straks ja tegen de ambtenaar, de tolk of de bruid? Waar ga je staan als het bruidspaar knielt? En wat doe je tijdens het feliciteren? Hoe vertaal jij een abc'tje (en/) of doe je vrolijk mee?

Voor meer informatie klik hier.

Dag 2 - Tolken bij uitvaart (10 januari 2023)

Waar loop je allemaal tegenaan als tolk, wanneer je vlak na (of voor) een overlijden wordt aangevraagd? Waar moet je rekening mee houden en waar kun je je op voorbereiden? Welke begrippen en processen vanuit de uitvaartsector zijn van belang? De training bevat praktische tips, een helder theoretisch kader, veel oefeningsmogelijkheden en de mogelijkheid om dit alles voor te leggen aan een ervaren therapeut en een uitvaartleider. De cursus vergroot jouw (tolk-)vaardigheden en inzicht op het gebied van verwerking van de dood, rouw en verlies. Vanaf overlijden tot aan uitvaart.

Voor meer informatie klik hier.

Dag 3 - Gevoelens in gebarentaal (7 februari 2023)

Emoties zijn af te lezen van iemands gelaat, maar ook zeker te horen aan iemands stem. De lading en intentie van wat gezegd wordt verloopt in gebarentaal voornamelijk via gelaatsexpressie. Lastig is dat niet iedereen hetzelfde gezicht trekt bij angst en blijdschap, om maar niet te spreken van de duizenden nuances die dit met zich meebrengt. In deze training gaan we op diverse manieren onderzoeken en trainen hoe emotie is te verbeelden en af te lezen, hoe je deze kunt interpreteren en ook welke woorden je kunt geven aan de emoties die je afziet bij dove cliënten.

Voor meer informatie klik hier.

 

Voertaal

Nederlands en NGT

Schrijfopdracht

Bij de eerste training dien je een week voor de training een opdracht in te leveren. Zie de documentatie in Mijn KTV en de beschrijving op de webpagina.

Zie afzonderlijke cursuspagina's:

- Voor meer informatie over 'Ja ik wil...tolken bij bruiloften' klik hier.

- Voor meer informatie over 'Tolken bij uitvaart' klik hier.

- Voor meer informatie over 'Gevoelens in gebarentaal' klik hier.

 

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Tolkcompetentie, Zakelijke competentie, Culturele competentie
Contacturen
18,00
Voorbereiding
 
Totaal
18,00
 
Accreditatie
 
Nummer activiteit
27887, 27891 en 33793
Categorie
 
Contacturen
18,000
Totaal
18,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Ja ik wil....tolken bij bruiloften 13 dec. 2022 09:30u. - 17:00u.
Tolken bij uitvaart 10 jan. 2023 09:30u. - 17:00u.
Gevoelens in gebarentaal 7 feb. 2023 09:30u. - 17:00u.

LOCATIE

KTV-hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk

Routebeschrijving

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Maximaal 12 deelnemers
  • Ontvangst en registratie vanaf 9.00 uur. Programma´s starten om 9:30 uur en eindigen om 17:00 uur.
  • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht je het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij je deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.

STAP-subsidie

Voor deze bijscholingsactiviteit kun je STAP-budget aanvragen. Via de knop ‘STAP aanvragen’ vraag je een aanmeldbewijs aan. Dit heb je nodig om de STAP-subsidie aan te vragen bij UWV (via www.uwv.nl/stap). Op deze webpagina lees je alle informatie over de STAP-subsidie en kun je de veelgestelde vragen doornemen. Het belangrijkste is in ieder geval dat je op de eerste dag van de volgende aanvraagperiode vóór 10:00 uur achter jouw computer zit met je aanmeldbewijs en je DigiD. Veel succes!

Permanente kortingsactie

Indien je je inschrijft voor drie KTV-cursussen in Nijkerk binnen één kalenderjaar, ontvang je 30 euro korting. Bij een vierde en daaropvolgende boeking binnen hetzelfde kalenderjaar krijg je wederom 30 euro retour. De korting wordt automatisch verwerkt bij de betalingsprocedure. Dus wanneer je niet voornemens bent om STAP-subsidie aan te vragen, is het gunstiger om de drie trainingsdagen afzonderlijk te boeken in plaat van als pakket.

Zie afzonderlijke cursuspagina's!

bloemen
Startdatum: 13 dec. 2022
  • PE 18
  • van 09:30 tot 17:00
  • 826,45 (excl. BTW)
  • Nijkerk
Volgeboekt