Duits | Masterclass notarieel tolken- en vertalen II

Via deze pagina kunt u zich in één keer inschrijven voor zowel de vertaalworkshops Testamenten (Duits) als Verklaring van Erfrecht (Duits).

16 februari 2021 | Tijdstip: 9:30 tot 13:00 uur

Testamenten (Duits)

 

16 februari 2021 | Tijdstip: 13:30 tot 17:00 uur

Verklaring van Erfrecht (Duits)

Gedurende de dag worden ook de vertaalopdrachten en een keuze uit de begrippenlijst besproken. Deelnemers gaan naar huis met waardevolle kennis en een begrippenlijst waarover is nagedacht. 

Tijdens de vertaalworkshop Duits worden, samen met docent en collega’s, ingewikkelde juridische begrippen en zinsconstructies onder de loep genomen en op passende wijze vertaald. Er wordt aandacht besteed aan rechtsvergelijking, het raadplegen van externe bronnen (vakliteratuur, zoeken op internet en contacten met Duitse notarissen), de opbouw van Nederlandse notariële akten, meest voorkomende vertaalfouten en valse vrienden en specifieke vaktaal die in het notariaat wordt gebezigd.

 

 

 

 

 

Opname bekijken:
U bekijkt de online lezingen vooraf; de opname is beschikbaar via Mijn KTV > Opnames.

Leesopdacht:
U leest de documentatie (60 en 20 blz.); de documentatie is beschikbaar via Mijn KTV. 

Vertaalopdrachten: 

 • U maakt per onderwerp een vertaling Nederlands > Duits; de bronteksten zijn beschikbaar via Mijn KTV. De vertaling dient zo spoedig mogelijk doch uiterlijk twee weken voor de trainingsdag opgestuurd te worden naar training@ktv-kennisnet.nl; en
 • U ontvangt via Mijn KTV een begrippenlijst met 200 (Testamenten) en 122 (Verklaring van Erfrecht) begrippen in het Nederlands; u dient deze vertaald mee te nemen naar de trainingsdag. Indien u PE-punten wenst te registreren voor de vertalingen hiervan, verzoeken wij u vriendelijk deze vertalingen op te sturen naar training@ktv-kennisnet.nl vóór aanvang van de workshop én deze daarnaast óók mee te nemen naar de workshop.


Specifieke vragen? Stel ze ruim vooraf aan de docent (via training@ktv-kennisnet.nl) zodat zij zich optimaal kan voorbereiden.

Lezing (online): mr. dr. M.R.Kremer
Marcel Kremer is docent aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit te Amsterdam alsmede docent Studiecentrum Rechtspleging (rechterlijke macht), is gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

Vertaalworkshops: Louise Jakobs, geboren en getogen in Bonn, is al meer dan 15 jaar werkzaam als (zelfstandig) juridisch vertaalster Nederlands-Duits en Duits-Nederlands. Na het behalen van haar diploma aan de Opleiding Tolk/Vertaler in Maastricht is zij in dienst getreden bij Vertaalbureau Balance (Maastricht/Amsterdam) waar zij zich heeft gespecialiseerd in juridisch vertaalwerk.
 
In 2003 heeft zij haar eigen vertaalbureau opgericht. Sinds de afronding van haar studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam werkt zij voornamelijk als freelance-vertaalster voor het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen in Luxemburg. Daarnaast vertaalt zij voor gerenommeerde advocaten- en notarissenkantoren en vertaalbureaus.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Vertaalcompetentie
Contacturen
8,25
Voorbereiding
 
Leesopdracht
2,50
Vertaalopdracht
5,75
Totaal
16,50

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

DE VERTAALWORKSHOP

Datum: 
Dinsdag 16 februari 2021 | Tijdstip: van 9:30 tot 17:00 uur

Locatie*:
KTV-hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk
Routebeschrijving

Praktische informatie:

 • Maximaal 12 deelnemers per workshop.
 • Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen. Er wordt voorafgaand aan de workshop niet standaard lunch geserveerd, tenzij u de volledige trainingsdag boekt. De volledige dag kunt u hier boeken. (Als de workshop noodgedwongen online wordt aangeboden, ontvangt u een kortingscode t.w.v. 10 euro).
 • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht u het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.
 • De deelnemers wordt geadviseerd laptops met een wifi-aansluiting mee te nemen en (online) juridische woordenboeken. In de zalen van KTV Kennisnet is draadloos internet beschikbaar voor iedereen.
 • Ontvangst en registratie vanaf 9:00 uur. Lesprogramma start om 9:30 uur en eindigt om 17:00 uur.

DE ONLINE LEZING

U ontvangt bij deze training een opname, die u vóór de trainingsdag dient te beluisteren. Dit kunt u onbeperkt doen, en wanneer het u uitkomt. Om de opname te bekijken, gaat u naar Mijn KTV > Opnames. De opname bevindt zich achter de cursusnaam. 

Duur: 1 uur en 24 minuten (Testamenten) en 1 uur en 13 minuten (Verklaring van Erfrecht)
Beschikbaarheid: tot 9 februari 2021

Hoe werkt het?
U heeft een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig om de opname te bekijken.
Tijdens de lezing ziet u de spreker in beeld, de presentatie. Vooraf krijgt u de PowerPoint-presentatie toegestuurd en de aanvullende documentatie.  U hoeft zelf niet te beschikken over een webcam of microfoon.

* In geval de coronamaatregelen op de datum van de vertaalworkshop de bijeenkomst niet toestaan, wordt de bijeenkomst georganiseerd via een online webmeeting. Door zich in te schrijven, stemt u in met dit alternatief.

Op de inschrijving voor deze training zijn de Algemene Voorwaarden van KTV van toepassing. U kunt deze online raadplegen. De annuleringsvoorwaarden leest u in artikel 3.

Notarieel
Datum: 11 mrt. 2021
 • PE 16.5
 • 09:30
 • 340,- (excl. BTW)
 • Online & Nijkerk

Opties bij deze cursus

 • Online lezingen reeds aangeschaft: - € 114,00

  Ik heb de module Notariële kennis gevolgd en heb de twee lezingen al gevolgd.