Entreetoets voor de cursus 'Engels: van B2- naar C1-niveau'

Via deze webpagina kun je je registreren voor de Entreetoets behorend bij de cursus Engels: van B2- naar C1-niveau

Om deel te kunnen nemen aan de cursus 'Engels: van B2- naar C1-niveau' is het noodzakelijk dat je eerst een entreetoets aflegt. De uitslag van deze test bepaalt of je het Engels op B2-niveau beheerst en kunt deelnemen aan de cursus.

Deze entreetoets bestaat uit de volgende onderdelen:
- Quick Placement Test (online), op afspraak
- Luistertoets (online), op afspraak
- Diagnostische spreektoets (online met twee assessoren, duur ongeveer 15 minuten): uiterlijk 4 feb. 2024 (dag en tijdstip wordt nader bekend gemaakt)

Meer informatie over de cursus zelf vind je op deze pagina.

Tony Foster was born in Brisbane, Australia, in 1966. After secondary school he studied English (specializing in Historical Linguistics and Medieval Literature) and Law (specializing in Comparative Private Law). Foster has been employed by the University of Leiden since 1990, teaching English Language, Legal English and Applied Linguistics at the Leiden University Language Centre (until 2002) and the Department of English. He has also worked as an in-house translator and interpreter.

In addition, he teaches the Legal Translation (Dutch/English) and Comparative Criminal Law courses for the Stichting Instituut voor Gerechtstolken en –Vertalers (SIGV). His research interests are Historical Linguistics, Legal Lexicography, and the teaching of Legal EngLish.

Martijn Lemmen studeerde tijdens zijn bachelor Engelse Taal en Cultuur aan Universiteit Leiden. Daarna studeerde hij daar de MA-opleiding Translation in Theory and Practice, met als specialisatie Legal Translation. Na zijn MA werd hij docent Taalvaardigheid aan dezelfde universiteit, waar hij nu ook bezig is met zijn dissertatie over de ambiguïteit van modale werkwoorden.

NB: Je ontvangt geen pe-punten voor het afleggen van de entreetoets.

Hoe wordt deze entreetoets afgenomen?
Deze entreetoets bestaat uit de volgende onderdelen:
- Quick Placement Test;
- Luistertoets;
- Diagnostische spreektoets (duur ongeveer 15 minuten).

Alle onderdelen van de entreetoets worden online uitgevoerd. De eerste twee onderdelen dien je zelfstandig te maken op een vastgesteld tijdstip, en voor het live assessment dien je in te loggen in Zoom om de assessoren te zien & spreken.

Wij verwachten van alle deelnemers dat zij de toets serieus en zonder hulpmiddelen maken. Wij willen met de entreetoets bereiken dat we straks een homogene groep vormen met gelijke leerdoelen.

De planning voor het afnemen van de entreetoets is als volgt:

Op afspraak:

 1. Quick-placement test (duur 25 minuten)
  • Dit is een online lijst met 60 vragen (invuloefeningen en multiplechoicevragen)


PAUZE van 15 minuten

 1. Luistertoets (duur 40 minuten)
  • Dit is eveneens een online toetsonderdeel: je luistert naar een tekst en beantwoordt vragen hierover (open vragen en multiplechoicevragen)


Deze twee delen van de toets leg je af op dezelfde dag (online). KTV stuurt je de links van de twee toetsen op. Je hebt vanaf dat moment 1,5 uur om deze twee onderdelen af te ronden. Wij kunnen via het systeem volgen hoe ver je in de toets bent, en wanneer je deze afgerond hebt.

 

4 februari 2025:

 1. Live assessment (duur 20 minuten)
  • Dit is een Zoom-meeting met twee deelnemers en twee assessoren. Tijdens de sessie wordt aan de hand van de volgende items getoetst:
   • Gesprekje naar aanleiding van een visual cue (foto / cartoon)
   • Tekstje lezen (korte alinea) en gezamenlijke becommentariëring
   • Stelling: je geeft jouw mening over de stelling en brengt argumenten in

 

Wat heb ik nodig om de entreetoets te kunnen maken?
Om deze entreetoets te kunnen maken, heb je een laptop/computer met een goede internetverbinding, een webcam en geluid(sboxen) of een headset nodig.

Engels
Datum: 4 feb. 2025
 • 75,- (excl. BTW)
 • Online