Online ochtendcollege Duits: faillissement

Deze online ochtendcollege Duits focust op faillissement, zowel vanuit het perspectief als schuldeiser als vanuit schuldenaar. De tweetalige Lars N. Wemmers zal de ochtendlezing verzorgen. Indien u in de middag deelneemt aan de vertaalworkshop in Nijkerk, kunt u de ochtendcolleges ook in Nijkerk komen beluisteren op groot scherm. Boek dan met voordeel het studiedagpakket.

Tijdens het online ochtendprogramma vertelt Lars N. Wemmers over faillissement en welke gevolgen dit heeft volgens Duitse wetgeving. Hoe gaat het in zijn werk wanneer de schuldeiser te maken krijgt met een Duitse klant die failliet dreigt te gaan? En andersom, wat moet een bedrijf/ondernemer doen wanneer het in financiële problemen raakt? In Duitsland gelden afwijkende regels omtrent insolventierecht.

De voertaal van de lezing is Duits, echter spreekt de docent tevens Nederlands. U mag uw vragen desgewenst in het Nederlands stellen.

 

Optioneel:

In de middag vindt een vertaalworkshop Duits plaats. De deelnemers ontvangen vooraf verschillende documenten waaruit zij een aantal passages moeten vertalen. Tijdens de vertaalworkshop (Nederlands/Duits, Duits/Nederlands) worden de vertalingen in groepsverband besproken. In dit verband zullen vanzelfsprekend ook rechtsvergelijkende aspecten aan de orde komen. Samen met docent en collega’s worden ingewikkelde juridische begrippen en zinsconstructies onder de loep genomen en op passende wijze vertaald.

 

Indien u in de middag wilt deelnemen aan de vertaalworkshop in Nijkerk, kunt u de ochtendcolleges ook in Nijkerk komen beluisteren op groot scherm. Boek dan met voordeel het studiedagpakket!

 

Ochtendcollege: Lars N. Wemmers is geboren en getogen in de regio Nederrijn. Zijn eindexamen (Abitur) legde hij af in Emmerich, een stad in de Duits-Nederlandse grensregio. Vervolgens studeerde hij Rechten aan de universiteit van Bochum. Na zijn tweejarige praktijkfase als vervolg op het 1ste staatsexamen (waaronder een stage bij STRICK) begon hij als Rechtsanwalt bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Lars N. Wemmers beschikt over jarenlange juridische ervaring op het gebied van internationale ondernemingsbegeleiding met een focus op gerechtelijke geschillenbeslechting en faillissementsrecht. Daarnaast adviseert hij Duitse en Nederlandse kredietinstellingen m.b.t. alle vraagstukken van het bankrecht, d.w.z. van het opstellen van contracten via het beslechten van geschillen tot aan de beëindiging van contracten.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Vertaalcompetentie, Culturele competentie
Contacturen
3,00
Voorbereiding
 
Totaal
3,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

ONLINE OCHTENDCOLLEGE

Data: 5 juni 2020   |    Tijdstip: 9:30-12:50 uur 

Dagindeling:

09:30 – 11:00 uur          
11:20 – 12:50 uur

Praktische informatie t.b.v. het ochtendcollege:

  • Inloggen vanaf 9.00 uur. U ontvangt uiterlijk 24 uur voor de start een link om in te loggen. U heeft een webcam, internet en geluid nodig om mee te kunnen doen. 
  • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht u het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.

 

"Leerzaam, grondig en onderhoudend."

Faillissement
Datum: 5 jun. 2020
  • PE 3
  • 09:30
  • 100,- (excl. BTW)
  • Online