De gelaagdheid van het gesproken woord

Wat we horen in het gesproken woord, daar draait het om tijdens dit webinar.
Leer beter luisteren én beter spreken.

Programma

Stemcoach en podcastmaker Maria Punch neemt de deelnemers in dit webinar van twee uur mee in de gelaagdheid van het gesproken woord. Wat brengt een stem bij ons te weeg? Die vraag staat centraal. Onze stem is een rijk communicatief instrument. Onder de woorden die iemand uitspreekt, ligt vaak nog een schat aan extra informatie en betekenis. En die informatie is niet eenduidig: context en culturele achtergrond  kunnen bijvoorbeeld een rol spelen. Aan de hand van audiofragmenten van bekende sprekers leert Maria de cursisten nog gerichter luisteren. Met die 'extra oren' kunnen zij ook in hun eigen manier van spreken meer dynamiek toevoegen. 

Lesschema

Dit webinar duurt twee uur met een korte pauze. Er zitten interactieve onderdelen in en cursisten hebben de gelegenheid om vragen te stellen. 

Leerdoelen

Na dit webinar hebben cursisten meer begrip van de communicatieve lagen die in een stem te horen zijn. Dat betekent heel concreet dat je meer informatie kan halen uit de manier waarop iemand spreekt. Door die lagen echt te horen, leer je ook beter naar jezelf luisteren. Haal jij wel alles uit je stem? Leer beter luisteren en herkennen zodat ook jouw eigen stem een nog krachtigere comunicatieve tool wordt. 

Relevantie

Het vak van tolk/vertaler heeft vanzelfsprekend een sterk communicatief karakter. Naast het talige deel, is ook contextgevoeligheid en een fijngevoelig oor voor het luisteren tussen de regels door, een onderdeel van het vak. Dit webinar geeft extra aanknopingspunten om méér te horen en zelf ook méér te kunnen zeggen, zonder dat daar per se extra woorden voor nodig zijn. 

Maria Punch werkt als stemcoach met allerlei professionals voor wie spreken een belangrijk element is in hun werk. Denk aan advocaten, Kamerleden, weerkundigen, artsen en bestuurders. Maria heeft een achtergrond in de radiojournalistiek en is als journalistieke trainer verbonden aan BNR Nieuwsradio. Ze maakt de maandelijkse podcast Woordwaarde over taal en communicatie. 

https://www.bnr.nl/podcast/woordwaarde/10425084/15-mikken-om-te-raken

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Tijdstip, registratie en inloggen

Dit webinar wordt gehouden op 22 september 2021 van 20:00 tot 22:00 uur (time converter).

Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm. Tijdens het livewebinar kunt u (schriftelijk) vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen.
U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie
Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u
1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen> Webinar > Evaluatie invullen.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.
Datum: 22 sep. 2021
  • PE 2
  • van 20:00 tot 22:00
  • 70,- (excl. BTW)
  • Online