Legaliseren voor dummies

Een klant belt en vraagt of jij ook zijn vertaling kunt laten legaliseren... "Help, legaliseren? Wat is dat?!"

Tijdens dit webinar gaan we in op wat legaliseren inhoudt, welke verschillende legalisatievormen er zijn én hoe je een legalisatie het beste aanpakt.

Nee, we gaan het hier niet over drugs hebben, maar over hoe je officiële (ambtelijke) stukken legaliseert. 

Nederlandse documenten die u binnen Nederland (of het Koninkrijk) gebruikt, worden zonder meer erkend en aanvaard mits ze voorzien zijn van een handtekening. Maar hoe zit het met buitenlandse stukken die naar Nederland komen? En stukken die vanuit Nederland naar het buitenland gaan? Als jouw vertaalklanten Nederlandse documenten en jouw vertaling geschikt willen maken voor gebruik in een ander land, heb je een Nederlandse legalisatie nodig.

Onderwerpen:

- Legaliseren, waarom?
- De apostille
- De legalisatie
- Diploma's
- Medische verklaringen
- Rechtstreekse legalisaties
- Kosten: wat bereken je en wat kost een legalisatie?
- Voorbeelden van legalisaties

Na dit webinar ben je op de hoogte van alle stappen van de legalisatieprocedures, weet je de juiste instanties te vinden én kun je jouw vertaalklanten beter bedienen.

Sandra Maçorano Florindo

Sandra (1976) studeerde aan de Vertaalacademie van Maastricht (opleiding tolk/vertaler Frans en Portugees). Daarna werkte ze als projectmanager bij een vertaalbureau in Den Haag en vervolgens twaalf jaar als vertaalster en trainster Portugees. Tijdens haar loopbaan als vertaalster studeerde ze Engels aan de ITV Hogeschool in Utrecht en volgde ze verschillende bijscholingsactiviteiten.

In 2010 startte zij een maatschap met Marijke Roelofsen: KTV – Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen, waarvoor zij o.a. de trainingen memoQ verzorgt. Haar ervaring als taaltrainster Portugees en haar ruime ervaring met het gebruik verschillende soorten (vertaal)software vormen een goede basis voor het geven van allerhande trainingen voor vertalers.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
1,00
Voorbereiding
 
Totaal
1,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op 1 december 2020 van 10.00 tot 11:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én is het vereist dat u

1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars. 

Datum: 19 jan. 2021
  • PE 1
  • 10:00
  • 60,- (excl. BTW)
  • Online