Ondernemen als vertaler met autisme

Vertalen is een ideaal vak voor mensen met autisme. Je kunt er je oog voor detail en je talenkennis goed in kwijt. Maar het ondernemen kan soms een uitdaging zijn. In deze training krijg je uitleg over hoe je als freelance vertaler met autisme optimaal gebruik kunt maken van jouw unieke vaardigheden.

Dit webinar is onderdeel van de webinarserie 'Ondernemerschap voor vertalers'.

Vertalen is een ideaal vak voor mensen met ASS (autismespectrumstoornis). Je kunt er je oog voor detail en je talenkennis goed in kwijt. Maar het ondernemen kan soms een uitdaging zijn. Hoe ga je om met de stress, hoe leg je jezelf de goede structuur op? Hoe bescherm je jezelf tegen de valkuilen van een freelance bestaan? In deze training krijg je uitleg over hoe je als freelance vertaler met autisme optimaal gebruik kunt maken van jouw unieke vaardigheden en een waardevolle aanvulling kunt vormen voor de vertaalwereld.

Dit webinar is onderdeel van de webinarserie 'Ondernemerschap voor vertalers'.

Er is ruimte om vragen te beantwoorden. Als je tegen specifieke problemen aanloopt, is het fijn als je dit van tevoren mailt naar e-learning@ktv-kennisnet.nl, zodat de docent actief kan meedenken over een oplossing.

Anouschka Schutte (1971) groeide op in Nederland en Spanje. Na een moeizame start van haar studietijd besloot ze in 1994 naar de Opleiding Tolk-Vertaler (tegenwoordig de Vertaalacademie) in Maastricht te gaan. Nadat ze daar in 1998 afstudeerde werd ze meteen freelance vertaler Engels en Spaans, met een medische specialisatie. In 2011 kreeg ze de diagnose Autismespectrumstoornis (Syndroom van Asperger), waarna voor haar een hoop dingen uit haar werk- en studieverleden duidelijk werden. Na veel zelfstudie en begeleiding besloot ze haar kennis over het onderwerp ‘studeren en werken met een autismespectrumstoornis’ te delen met anderen, zodat mensen die ook willen ondernemen met een ASS niet allemaal het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op  29 oktober 2020 van 12:00-14:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én is het vereist dat u

1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

RTGS
Voor de toekenning van punten door de Stg. Rtgs, is het vereist dat u ieder webinar afzonderlijk digitaal evalueert.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

autism
Datum: 29 okt. 2020
  • PE 2
  • 12:00
  • 60,- (excl. BTW)
  • Online