Socialmedia-marketing voor tolken en vertalers

Social media als LinkedIn, YouTube en Facebook bieden een scala aan mogelijkheden voor tolken en vertalers om hun expertise en passie onder de aandacht te brengen bij (nieuwe) opdrachtgevers. Maar welke platformen zet je in? En hoe zorg je ervoor dat je regelmatig leuke content kan delen, zonder hier al teveel tijd aan kwijt te zijn? 

Social media bieden een scala aan mogelijkheden voor token en vertalers om naamsbekendheid te genereren, een reputatie op te bouwen, nieuwe opdrachtgevers te werven en de band met bestaande kanten te versterken. Echter, het online landschap is inmiddels zo uitgebreid, dat het voor veel zelfstandigen een uitdaging is om de juiste kanalen te kiezen en deze strategisch in te zetten. Inzicht in strategische communicatie, een meer proactieve houding t.o.v. social media en verdere online communicatie is onmisbaar in deze digitale tijd. Deelnemers gaan naar huis met het idee "ik kan dit, dit is makkelijker en leuker dan ik dacht!” 

Tijdens deze hands-ontraining ga je aan de slag met slimme tools waarmee je meer haalt uit social media. Ook werk je aan een persoonlijke online communicatiestrategie, waarin je een 'mission statement’ verwoordt als basis voor je social media inzet. Je hoort verder de laatste trends op het gebied van online communicatie in het algemeen, en social media in het bijzonder. Je gaat naar huis met een boel nieuwe inzichten en frisse ideeën over hoe jij social media voor je kan laten werken.

U krijgt inzicht in strategische communicatie en een meer proactieve houding t.o.v. social media en verdere online communicatie. U kunt werken aan een betere concurrentiepositie door verbeterde zichtbaarheid en versterkte reputatie, meer zelfvertrouwen en plezier in het zelfstandig ondernemen.


Welke kennis of vaardigheden worden aangereikt?

Het communiceren over de eigen onderneming vanuit een persoonlijk mission statement aan de hand van Simon Sinek’s Golden circle. Veel tools waarmee tolken en vertalers zelf makkelijk content voor social media kunnen maken. Ook tools om social media te managen, (automatische) emails te versturen en snel mooie websites te bouwen.

Wat is de meerwaarde van een tolk/vertaler die deze kennis of vaardigheden heeft?

Betere concurrentiepositie door verbeterde zichtbaarheid en versterkte reputatie, meer zelfvertrouwen en plezier in het zelfstandig ondernemen.

 

Marieke Pijler is directeur van Brand Density en is als gespecialiseerd in het bouwen van ijzersterke merken middels online marketing en communicatie. Als marketing- en communicatiestrateeg traint zij de professionals uit de praktijk, reikend van zelfstandig ondernemers tot medewerkers van multinationals in hun vermogen om hun bedrijf online aantrekkelijk te positioneren, strategisch te vermarkten en laten communiceren. Marieke ziet iedere ondernemer en onderneming als een merk en helpt hen om middels online kanalen de zichtbaarheid te vergroten, de doelgroep te boeien en binden en nieuwe klanten aan te trekken.

Je gaat naar huis met concrete inzichten en plannen, zodat jij weet wat je moet doen om je doelen te behalen. Verwacht een dag vol energie en insights in de dynamische wereld van social media. 

 

 

Contacturen

6 pe

Competentie

Ondernemersgerichte competentie

Voorbereiding

-

Specialisatiepunten

Nee

Totaal te registreren pe-punten

6 pe

 

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

TRAININGSLOCATIE

KTV-hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk

Routebeschrijving


PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Maximaal 15 deelnemers
  • Catering bij de prijs inbegrepen:
    • koffie, thee, cake, chocolaatjes en uitgebreide lunch
  • Ontvangst en registratie vanaf 09:00 uur.

U dient voor deze training een laptop mee te nemen.

NIEUW!

Driedaagse voor vertalers
225,00 (excl. 21% BTW)
Datum:
11-05-2019
Locatie:
Nijkerk
Lestype:
Op locatie
Lestijd:
Hele dag