De tolk/vertaler als voice-over

Heeft iemand ooit tegen je gezegd: “Wat heb jij een mooie stem, misschien moet je er iets mee doen.”? Of je hebt een stem op de radio gehoord, of op een luisterboek, en gedacht: dat kan ik ook!

Maar, hoe begin je als voice-over? Wat voor apparatuur heb je nodig? Hoe kom je aan opdrachten? En vooral, kun je een verhaal vertellen? Kun je de luisteraar boeien en beïnvloeden? Dat is waar het allemaal om draait bij dit vak en bij dit webinar J

Dit webinar is bedoeld voor de vertaler of tolk die meer wil weten over de wereld van de voice-overartiest, én hoe je daar zelf mee kunt beginnen. Claire King is al meer dan 20 jaar voice-over en zij neemt je tijdens dit webinar mee in haar passie, en laat je zien wat ze doet en hoe ze dat doet.

Een voice-over is een stem die het verhaal vertelt, een introductie doet of het commentaar verzorgt in een film, televisieprogramma,commercial, luisterboek, animatie, etc. Een voice-over is geen voorlezer of een stemmetje; als voice-over moet je geloofwaardig over komen, verbinding maken met de luisteraars, ze raken en in beweging brengen. Je moet ze - met alleen je stem - weten te beïnvloeden.

Er wordt tijdens het webinar aandacht besteed aan de praktische kant van het werk:

- In welke settings wordt voice-over gebruikt?

- De basis van een thuisstudio; tips en handigheidjes.

- Hoe je moet pitchen voor je werk?

Maar het belangrijkste aspect van een voice-over is natuurlijk hoe het verhaal wordt verteld. Een mooi klinkende stem is echter niet genoeg: tekstinterpretatie, microfoontechniek en ademhaling spelen allemaal een rol in dit leuke en interessante werk.
Claire vertelt je er alles over! Doe je mee?

Leerdoelen

Je leert tijdens dit webinar van een professional wat je moet kunnen om een voice-overopdracht aan te nemen en tot een goed eind te brengen, en hoe je jouw kantoor/werkplek zo inricht dat je ook kwaliteit kunt leveren.

Relevantie

Het vak van voice-over kan een mooie en bijzondere aanvulling zijn op jouw vertaaldiensten, zeker als je ook accentloos een tweede taal beheerst! 

Voertaal

Nederlands en Engels

Instapniveau

Geen voorkennis vereist.

Claire King:

"Born and bred in England, I live and work in The Netherlands as a voice talent and on screen presenter. I Attended Drama Studio London, and am accredited with a Post graduate diploma in dramatic art.
I have gained extensive experience here in The Netherlands, teaching Business English as a foreign language, and can read, write and speak Dutch well, which takes the burden off my Dutch clients to communicate in English."

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Zakelijke competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvang je een instructiebericht met betrekking tot het registreren en inloggen op het webinarplatform zodat je het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op jouw scherm.
Tijdens een livewebinar kun je schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
Je ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. Je kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kun je géén vragen stellen aan de spreker.

Certificaat van deelname
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat is het vereist dat je:

1) het webinar volledig live bijwoont of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heb je slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

Datum: 3 apr. 2023
  • PE 2
  • van 20:00 tot 22:00
  • 70,- (excl. BTW)
  • Zoom