Vuurwapens en munitie

Tolken worden bij het vertalen en tolken ingezet bij tactisch/operationele vuurwapen opsporingsonderzoeken. Dit webinar bevat een uitleg over de belangrijkste artikelen in de Wet wapen en munitie, technische vuurwapen en munitienamen, tekens op vuurwapens en munitie. 

Uitleg relevante wetsartikelen, uitleg verschil tussen scherp vuurwapen en gas alarm, ombouw vuurwapens, merk vervalsing vuurwapens. De opzet van een vuurwapenonderzoek bij grote zaken, vuurwapen en onderdeelnamen in “crimineel jargon”. Tekens op vuurwapens. Munitie: korte inleiding wat is munitie en de relatie in vuurwapen onderzoeken.


1e uur:

Wet wapens en munitie, uitleg relevante artikelen, uitleg verschil tussen scherp vuurwapen en gas alarm, ombouw vuurwapens, merk vervalsing vuurwapens.

2e uur:

opzet vuurwapenonderzoek bij grote zaken, vuurwapen en onderdeelnamen in “crimineel jargon”. Tekens op vuurwapens. Munitie: korte inleiding wat is munitie en de relatie in vuurwapen onderzoeken.

 

Dit webinar maakt deel uit van de elfdelige webinarserie 'Werken voor politiediensten: terminologie en wetgeving' (start/gestart op 29 januari 2020).

Wouter den Brave werkt sinds 1998 bij de politie in Amsterdam als projectleider/hulpofficier van justitie. Sinds 2012 werkt hij als officier van dienst in Amsterdam-West. In die rol heeft hij diverse grote incidenten in het gouden uur mogen meemaken. Als projectleider heeft hij voornamelijk drugsonderzoeken gedraaid in Amsterdam en omgeving. Hij vervult de rol van hulpofficier van justitie, waarin voornamelijk wordt getoetst of de juiste juridische procedures zijn gevolgd bij aangehouden verdachten.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Vertaalcompetentie, Culturele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Van bovengenoemde punten kunnen de volgende punten aangemerkt worden als specialisatiepunten:

Tolken en vertalen in strafzaken
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op 18 maart 2020 van 20:00 tot 22:00 uur (time converter).
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm.
Tijdens het livewebinar kunt u (schriftelijk) vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen.
U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie
Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u:
1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier op uitgebreide wijze invult zodat daaruit blijkt dat u de opname daadwerkelijk integraal beluisterd heeft.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen > Webinar > Evaluatie invullen.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

"Een 10, dit was zeer interessant! Er was geen moment van verveling."

"Beste [webinar] van de serie! Vakkundige spreker, uitgebreide documentatie, interessante presentatie, heel veel relevante voorbeelden voor tolken/vertalers. Hulde! "

"Complimenten! Niet alleen voor de spreker van gisteren maar ook voor KTV, die toch telkens weer deze mensen weet te vinden!"

"Dit webinar vond ik het beste van alle webinars van deze serie. Wat een verademing, dat de spreker met de techniek kon omgaan!"

"Dit webinar was zeer gedegen. Absoluut goed! Ik heb geboeid geluisterd en gekeken. Soms was het net alsof ik naar Discovery zat te kijken. Af en toe wel nogal technisch, maar dat vind ik juist interessant."

Datum: 18 mrt. 2020
  • PE 2
  • 20:00
  • 50,- (excl. BTW)
  • Online