Webinarserie Verdieping Strafrecht

Deze webinarserie Verdieping Strafrecht is bedoeld voor tolken en vertalers die beschikken over een ruime kennis van het straf(proces)recht en die graag een verdieping willen ten aanzien van vrijheidsbeperkende maatregelen, strafuitsluitingsgronden en DNA in strafzaken. Door middel van deze 3 verdiepingswebinars krijgt de deelnemer een goed inzicht in deze drie onderdelen van het strafrecht.

De webinarserie 'Verdieping Strafrecht' bestaat uit drie webinars:

Webinar 1

Strafuitsluitingsgronden

17 september 2018

Webinar 2

Vrijheidsbeperkende maatregelen

24 september 2018

Webinar 3

DNA in strafzaken

1 oktober 2018

 

Deze trainingen worden verzorgd door Jeanette de Vries (webinar 1) en Erica uit de Bulten (webinar 2 en 3). 
Zij zijn beiden enige jaren werkzaam geweest als juridisch medewerker bij het Openbaar Ministerie en werken inmiddels beiden via een detachering bij de politie in een kwaliteitsfunctie. 

Webinar 1: Strafuitsluitingsgronden

De deelnemers begrijpen na afloop wat strafuitsluitingsgronden zijn. Zij begrijpen dan dat om die reden een verdachte van een strafbaar feit minder of helemaal geen straf krijgt voor een delict dat hij wél heeft gepleegd. Wanneer hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, kan hem geen straf worden opgelegd. Wel kan een maatregel, bv. TBS, worden opgelegd. Dit en meer strafuitsluitingsgronden worden uitgelegd en uitgediept.

Webinar 2: Vrijheidsbeperkende maatregelen 

Dit webinar is bedoeld voor tolken en vertalers die ervaring hebben binnen het strafrecht, en graag een verdiepingsslag willen maken ten aanzien van het onderwerp dwangmiddelen persoonlijke vrijheid.

 

Webinar 3: DNA in strafzaken

Deelnemers krijgen inzicht in bewijsrecht in strafzaken, en met name kennis van de juridische mogelijkheden om verplicht DNA te laten afstaan in een strafzaak. Er wordt ingegaan op de Wet DNA-veroordeelden en de bewijswaarde van DNA-materiaal in een strafzaak.


Leerdoelen

Verbreden van de kennis van de tolk/vertaler in strafzaken. 

Jeanette de Vries en Erica uit de Bulten zijn beiden reeds enige jaren werkzaam als juridisch medewerker bij het Openbaar Ministerie.
In de functie van parketsecretaris hebben zij strafzaken van verschillende soorten misdrijven behandeld, waarin zij zelfstandig afdoeningsbeslissingen namen en voorbereidend werk verrichtten voor de Officier van Justitie. Inmiddels werken zij beiden via een detachering bij de politie in een kwaliteitsfunctie. Hierdoor kunnen zij veel voorbeelden geven uit zowel de praktijk van de politie, als uit de praktijk van het Openbaar Ministerie.

Contacturen

6

Competentie

Vertaalcompetentie/tolkcompetentie
Linguïstische en tekstuele competentie

Voorbereiding

n.v.t

Totaal te registreren pe-punten

6

Specialisatiepunten voor tolken en vertalers in strafzaken

ja

 

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Data: 17 en 24 september, 1 oktober 2018     |     Tijdstip: 20.00-22.00 uur  (time converter).

Hoe werkt het?
Om een webinar bij te wonen, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. U kunt tijdens en na het webinar vragen stellen aan de spreker(s); dit kan schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform. Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Het gaat hierbij om interactieve live-presentaties, die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm.
 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

 

 

 

 

Opties bij deze cursus

  • Opnames (3x): + € 25,00

    In eigen tijd luisteren naar een of meer webinars? Binnen 24 uur na elk live-webinar ontvangt u de opname per mail. U heeft dan 7 dagen (x 24 uur) de tijd om de opname terug te luisteren en heeft gewoon recht op pe-punten.

"Prima en zeer nuttig voor tolken in strafzaken."

"Buitengewoon interessant en leerzaam! De uitleg is helder en duidelijk, de inhoud is boeiend! Bedankt!"

"Interessante en bruikbare informatie. Veel voorbeelden wat heel verhelderend werkt."

175,00 (excl. 21% BTW)
Datum:
17-09-2018
Locatie:
online
Lestype:
Live webinar