Webinarserie Verdieping Strafrecht

Deze webinarserie Verdieping Strafrecht is bedoeld voor tolken en vertalers die beschikken over een ruime kennis van het straf(proces)recht en die graag een verdieping willen ten aanzien van vrijheidsbeperkende maatregelen, strafuitsluitingsgronden en DNA in strafzaken. Door middel van deze drie verdiepingswebinars krijgt de deelnemer een goed inzicht in deze drie onderdelen van het strafrecht.

Programma

De webinarserie 'Verdieping Strafrecht' bestaat uit drie webinars:

Webinar 1: Vrijheidsbeperkende maatregelen 

Dit webinar is bedoeld voor tolken en vertalers die ervaring hebben binnen het strafrecht, en graag een verdiepingsslag willen maken ten aanzien van het onderwerp dwangmiddelen persoonlijke vrijheid. 


Webinar 2: Strafuitsluitingsgronden

De deelnemers begrijpen na afloop wat strafuitsluitingsgronden zijn. Zij begrijpen dan dat om die reden een verdachte van een strafbaar feit minder of helemaal geen straf krijgt voor een delict dat hij wél heeft gepleegd. Wanneer hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, kan hem geen straf worden opgelegd. Wel kan een maatregel, bv. TBS, worden opgelegd. Dit en meer strafuitsluitingsgronden worden uitgelegd en uitgediept.

Webinar 3: DNA in strafzaken

Deelnemers krijgen inzicht in bewijsrecht in strafzaken, en met name kennis van de juridische mogelijkheden om verplicht DNA te laten afstaan in een strafzaak. Er wordt ingegaan op de Wet DNA-veroordeelden en de bewijswaarde van DNA-materiaal in een strafzaak.

 

Deze trainingen worden verzorgd door Jeanette de Vries (webinar 2) en Erica uit de Bulten (webinar 1 en 3). 

Zij zijn beiden enige jaren werkzaam geweest als juridisch medewerker bij het Openbaar Ministerie en werken inmiddels beiden via een detachering bij de politie in een kwaliteitsfunctie.

De Webinarserie Straf(proces)recht kan voorafgaand aan deze serie gevolgd worden. U kunt deze beide webinarseries ook in één keer boeken tegen een voordeliger tarief. Klik hier voor meer informatie.

Leerdoelen

Verbreden van de kennis van de tolk/vertaler in strafzaken. 

Jeannette de Vries en Erica uit de Bulten zijn beiden 15 jaar werkzaam geweest als parketsecretaris bij het arrondissementsparket Oost-Nederland. In die functie hebben zij strafzaken van verschillende soorten misdrijven behandeld waarin zij zelfstandig afdoeningsbeslissingen namen. Ook hebben zij beiden als kwaliteitsfunctionaris 5 jaar bij de Nationale Politie gewerkt. Erica is nu adviseur Beleid en Strategie bij het Openbaar Ministerie Oost-Nederland en Jeannette werkt als juridisch docent bij de politieacademie Apeldoorn. Door deze werkervaringen kunnen zij veel voorbeelden geven uit de praktijk van zowel Openbaar Ministerie als politie en dat hebben zij ook in de presentaties verwerkt.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Vertaalcompetentie, Tolkcompetentie
Contacturen
6,00
Voorbereiding
 
Totaal
6,00
 
Accreditatie
 
Doelgroepen
Tolken NGT, Schrijftolken
Nummer activiteit
33184
Categorie
 
Tolk- en taalvaardigheid
6,000
Totaal
6,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar 1: Vrijheidsbeperkende maatregelen 6 dec. 2021 20:00u. - 22:00u.
Webinar 2: Strafuitsluitingsgronden 13 dec. 2021 20:00u. - 22:00u.
Webinar 3: DNA in strafzaken 20 dec. 2021 20:00u. - 22:00u.

Webinar
Uiterlijk 24 uur voor de start van het eerste webinar ontvangt u een instructiebericht m.b.t. het registreren en inloggen voor de webinars zodat u deze kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u (schriftelijk) vragen stellen aan de spreker.


Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na elk livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen.
U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie
Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u
1) elk livewebinar volledig volgt of achteraf de opnames volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Opnames > Webinarserie > Evaluatie invullen. Deze vult u ná het laatste webinar in.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

"Prima en zeer nuttig voor tolken in strafzaken."

"Buitengewoon interessant en leerzaam! De uitleg is helder en duidelijk, de inhoud is boeiend! Bedankt!"

"Interessante en bruikbare informatie. Veel voorbeelden wat heel verhelderend werkt."

"Duidelijke uitleg, de behandelde onderwerpen worden zo behandeld dat je de "lesstof" ook kunt volgen als je geen achtergrond op het gebied van rechten hebt. Goed dat er vragen/casussen worden voorgelegd, dit maakt dat je actiever mee moet/kunt doen en toetst of je de "geleerde lesstof" ook hebt begrepen. De webinars hebben ervoor gezorgd dat ik erover denk om meer opleidingen/een studie op het gebied van strafrecht te gaan volgen."

"Alle drie de webinars van deze serie hebben verdieping gebracht die mij goed van pas komt tijdens mijn werk, inhoudelijk heb ik veel opgestoken."

Strafrecht
Startdatum: 6 dec. 2021
  • PE 6
  • van 20:00 tot 22:00
  • 195,- (excl. BTW)
  • Online