Cursusaanbod voor tolken en vertalers

Zoeken
Doelgroep
Lestype
Lestijd
Lesduur
Sorteren op:
wo
17
okt
2018

Komt een tolk bij de dokter: kno- en griepklachten

Tolken worden regelmatig ingezet bij consulten van huisartsen. Dit vergt verschillende vaardigheden en kennis van de tolk. Tijdens deze avond krijgt u de nodige achtergrondinformatie om op adequate wijze een gesprek bij de huisarts over kno- en griepklachten te tolken. 

50,00 (excl. BTW)
do
18
okt
2018

Klantgericht e-mailen

In dit webinar staan structuur en formuleren centraal. U leert hoe u een klantgerichte, makkelijk te lezen en duidelijke e-mail opstelt. Ook verdiept u zich in de effectiviteit van offertes per mail: hoe kunt u aansluiten op de behoefte van uw klant?

50,00 (excl. BTW)
ma
29
okt
2018

Webinarserie voor politietolken en -vertalers II

In deze webinarserie voor politietolken wordt gekeken naar de aanpak van politie Amsterdam aangaande verschillende onderwerpen: internationale drugshandel, forensische onderzoeken, de Hulpofficier van justitie, Jeugd- en zedenpolitie, de Officier van de politie, specialistische eenheden en verkeersongevallen analyse.

In zeven avonden van twee uur worden deze onderwerpen toegelicht. De inhoud per avond staat omschreven op de desbetreffende pagina.

415,00 (excl. BTW)
ma
29
okt
2018

Internationale drugshandel

Dit is deel 1 van de webinarserie voor politietolken II. In deze webinarserie wordt gekeken naar de aanpak van politie Amsterdam aangaande verschillende onderwerpen: internationale drugshandel, forensische onderzoeken, de Hulpofficier van justitie, Jeugd- en zedenpolitie, de Officier van dienst politie, specialistische eenheden en verkeersongevallenanalyse.

65,00 (excl. BTW)
ma
29
okt
2018

Schrijven op B1-niveau

Voornamelijk emigranten hebben direct na aankomst/verhuizing moeite met de moedertaal van een land. In Nederland zijn er zo'n 2,5 miljoen laaggeletterden. Zij hebben moeite met het begrijpen van eenvoudige teksten. Dat is erg lastig, bijvoorbeeld wanneer je medicijnen nodig hebt, zaken moet regelen met de woningbouwvereniging of Belastingdienst, of zelfs een OV-kaart moet aanvragen. Om deze grote groep mensen toch op een juiste manier te bereiken, helpt het om eenvoudige teksten te schrijven.

125,00 (excl. BTW)
VOL

Secundaire traumatisering en kernkwaliteiten

Deze dag staat in het teken van verdieping door onder andere zelfkennis om vanuit dit inzichten effectiever te handelen. U verkrijgt inzicht in talenten en valkuilen, leert uw persoonlijke grenzen kennen en bewaken als professional en overeenkomstig te handelen met goede zelfzorg. 

Volgeboekt
245,00 (excl. BTW)
di
30
okt
2018

GGZ-webinar: Inleiding in de GGZ

Wat gebeurt er allemaal in de ggz? In dit webinar krijgt u een overzicht van de werkvelden van de ggz, de belangrijkste ziektebeelden, de principes die ten grondslag liggen aan de zorg die door de ggz wordt geboden, het verschil tussen gedwongen en vrijwillige opnames en de rol van de PVP, de DSM-5 en, last but nog least, de grote rol die taal in dit alles speelt. De GGZ is volop in beweging, het is belangrijk dat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.
Dit is het 1e webinar in de ggz-specialisatie voor tolken.

75,00 (excl. BTW)
di
30
okt
2018

GGZ voor tolken, tolken in de GGZ: de GGZ-specialisatie voor tolken

In de ggz is taal buitengewoon belangrijk en voor tolken is het een groot werkveld. De gesprekken zijn vaak lastig en zwaar. Er wordt over moeilijke en schaamtevolle gebeurtenissen gesproken, patiënten zijn soms in de war en slecht te begrijpen. Ook zeggen hulpverleners soms ‘vreemde’ dingen. Deze cursus geeft een antwoord op vragen als  ‘waarom doen hulpverleners wat ze doen? Hoe moet mijn houding zijn als de patiënt vreselijk verdrietig is? Hoe tolk of beschrijf ik het taalgebruik van een ernstig verwarde patiënt?’

1.250,00 (excl. BTW)
di
30
okt
2018

GGZ-webinarserie 2018

Deze webinarserie biedt u in 6 avonden een overzicht van waar de ggz voor staat, welke ziektebeelden worden behandeld en hoe dat gebeurt. Na een inleidend webinar, worden de belangrijkste ziektebeelden elk in een webinar besproken, evenals de meest gangbare behandelmethoden. Daarbij komen steeds de specifieke aandachtspunten voor het tolken aan bod. Elk webinar wordt op deze site meer uitgebreid beschreven. Deze webinarserie maakt deel uit van de ggz-specialisatie, samen met vier cursusdagen.

390,00 (excl. BTW)
do
01
nov
2018

Institutionele kennis, procedures en jargon

Het werken voor de verplichte afnemers van Rbtv-tolken stelt specifieke eisen aan de taalvaardigheid van de tolk. Om goed te kunnen tolken, is het nodig dat een tolk de achtergrond en kaders de gespreksvoerders begrijpt en ze in de juiste context kan plaatsen. Dit is een zelfstudiemodule van 16 lezingen.

U kunt de module starten op elk gewenst moment. Bij aankoop van deze zelfstudiemodule, worden de opnames en documentatie binnen 24 uur aan uw account (Mijn KTV) toegevoegd. U heeft 8 maanden om de module af te ronden.

550,00 (excl. BTW)
do
01
nov
2018

Timemanagement

Kern van de workshop is het creëren van meer overzicht, controle en rust. Tijdens de workshop krijgt u veel praktische tips en trucs om uw werkdag efficiënter te kunnen indelen en de dagelijkse werkstroom onder controle te krijgen en te houden. Daarnaast krijgt u inzicht in uw stoorzenders. U leert minder reactief en meer proactief te denken en te handelen! Aan het eind van de workshop stelt elke deelnemer een actieplan op waar hij of zij direct zelf mee aan de slag kan.

50,00 (excl. BTW)