Cursusaanbod voor tolken en vertalers

Zoeken
Doelgroep
Lestype
Lestijd
Lesduur
Sorteren op:
wo
12
sep
2018

NGT-tolken: Van kinderwens tot peutertijd

Tijdens deze training voor tolken NGT zal het hele proces van kinderwens tot en met de gesprekken op het consultatiebureau onder de loep worden genomen. Hierbij ligt de focus op specifieke tolkvaardigheden en het gebarenlexicon die hiermee gemoeid zijn.
Op cruciale momenten moet je keuzes maken, waarbij ouders en verloskundige met geheel andere zaken bezig zijn. Welke beslissing neem je en op basis waarvan? Wat zijn zaken en lexicon waar u als tolk op bedacht moet zijn?

230,00 (excl. BTW)
do
13
sep
2018

Tolken bij uitvaart

Hoe vertaal jij het Ave Maria of “Rust zacht”? En hoe ga je om met alle mogelijke emoties die aanwezig zijn rondom een sterfgeval? Deze cursus is erop gericht om meer inzicht en vaardigheden te verwerven op het gebied van uitvaarten, verlies en rouw. Waar loop je allemaal tegenaan als tolk, wanneer je vlak na (of voor) een overlijden wordt aangevraagd? Waar moet je rekening mee houden en waar kun je je op voorbereiden? Welke begrippen en processen vanuit de uitvaartsector zijn van belang? De training bevat praktische tips, een helder theoretisch kader, veel oefeningsmogelijkheden en de mogelijkheid om dit alles voor te leggen aan een ervaren therapeut en een uitvaartleider.

235,00 (excl. BTW)
vr
14
sep
2018

Optimale interactie en communicatie rond uw tolkdienst

Een tolk, zo stellen de kwaliteitsregisters, beschikt over de juiste combinatie van beroepsgerelateerde vaardigheden, attitude en kennis. Van een tolk wordt verwacht dat hij in staat is te reflecteren, op zichzelf en op de tolksituatie. In deze training krijgen deelnemers hiervoor praktische vaardigheden aangereikt.

225,00 (excl. BTW)
VOL

Nederlands naar perfectie

Beheerst u het Nederlands al goed, maar moet u nog de puntjes op de i zetten? Dat kan in deze intensieve en interactieve cursus. Er wordt gewerkt met de lesmethode ‘Nederlands naar perfectie’, van niveau B2 naar C1. Dat is het niveau dat u moet hebben om als tolk in het Rbtv te worden opgenomen.

In de cursus is er veel aandacht voor spreken, uitspraak en grammatica. Ook breidt u uw woordenschat flink uit en leert u veel nieuwe uitdrukkingen. Op naar perfectie dus!

Volgeboekt
2.750,00 (excl. BTW)
VOL

Opmaak van be√ędigde vertalingen

De richtlijnen voor beëdigde vertalingen streven naar unificatie, evenals het bieden van aanwijzingen ten behoeve van de bescherming tegen fraude. Aan de hand van de richtlijnen is deze training samengesteld: u krijgt alle mogelijke opmaakvaardigheden aangereikt en leert hoe u een beëdigde vertaling aflevert die uw titel 'beëdigd vertaler' waardig is.

Volgeboekt
185,00 (excl. BTW)
za
22
sep
2018

Tolken voor de politie: van opsporingstechnieken tot strafbepaling

In deze verfrissende dagtraining maakt u kennis met alle processen en technieken die binnen de politie worden gebruikt. De trainer zal aan de hand van actuele casussen aangeven waar de politie in de opsporing rekening mee dient te houden (strafvordering en tactische keuzes).

De tolk is vaak een onmisbare schakel in een goed contact met de verdachte of mogelijke getuigen. Ook in het onderzoek kunnen ze vaak aan de hand van een paar woorden al begrijpen in welke context iets bedoeld wordt.

195,00 (excl. BTW)
di
25
sep
2018

Beginnerscursus Nederlandse gebarentaal

Je komt weleens een dove persoon tegen. Je ziet weleens mensen gebaren maken, zowel op tv, op straat, in de trein of ergens anders. Je bent nieuwsgierig naar de structuur van deze taal en zou graag een beetje met dove mensen kunnen communiceren?
Of wie weet overweeg je om gebarentolk te worden en wil je op laagdrempelige wijze kijken of deze taal jou ligt? Tijdens deze basiscursus leer je op intuïtieve wijze de basis van NGT aan.

375,00 (excl. BTW)
wo
26
sep
2018

Tolken bij mediation

Mediation wordt ingezet op uiteenlopende terreinen zoals echtscheiding, arbeid en conflicten tussen buren. Daarbij kunnen allerlei kwesties centraal staan en zowel individuen als groepen bij betrokken zijn. Die individuen kunnen ook niet-Nederlandssprekenden zijn. In dat geval is de hulp van een tolk noodzakelijk. Tijdens deze training wordt de tolk op de hoogte gesteld van de specifieke werkstructuur en gespreksmethodiek die bij mediation word toegepast. Er wordt tevens gewerkt aan tolkvaardigheden die ingezet moeten worden bij emotioneel geladen groepsgesprekken.

220,00 (excl. BTW)
za
29
sep
2018

Professionele opmaak in Word 2010/2013

Tijdens deze studiedag gaat u aan de slag met de meest praktische en essentieel programma-onderdeel binnen Office: Word. Leer in één dag werken met uitlijning, kolommen en tabellen, alinea's opmaken, efficiënt lay-outen in Word en nog veel meer.

175,00 (excl. BTW)
wo
03
okt
2018

Opperbest Nederland

Taal is de uitdrukkingsvorm van gedachten, ideeën, houding, mentaliteit. Erfgoed dat volop leeft en voortdurend in beweging is. Taal is innig vervlochten met cultuur en geschiedenis, en de deur naar contact met andere mensen. De trainingsdag Opperbest Nederland gaat hier dieper op in. Een programma vol verhalen over (de) Nederland(en). Over ontstaan, organisatie, mensen en communicatie. Over vrijheid, eigendunk, huiselijkheid en overleg. Over visserstruien, koren, water en Bluetooth.

195,00 (excl. BTW)
wo
03
okt
2018

Tolkdilemma's in het onderwijs

Een schrijf- of gebarentolk in het onderwijs kan op tientallen dilemma's stuiten. Tijdens deze training gaat u hiermee aan de slag. We bespreken de verschillende dilemma's, reiken oplossingen aan en kijken naar situaties waarin de tolksituatie (met vaste klanten) in de klas conflicteert met de beroepscode.

220,00 (excl. BTW)