Benefietdictee

Doe mee met een uitdagend kerstdictee en sla twee vliegen in één klap: je test je taalkennis én je steunt een goed doel. Schrijf je dus gauw in!

De deelnemers waren bij eerdere edities unaniem enthousiast over de vindingrijkheid en het dicteertalent van Emily Palmer:
Een dergelijk dictee is een goede manier om jezelf te testen en te zien waar je nog eens in moet duiken om je kennis op te frissen. Bovendien vind ik het altijd een feest om naar Emily's woorden en uitleg te luisteren. Zij is zeer inspirerend. En met negen fouten - waarvan er enkele echt domme fouten waren, die ik gewoon had moeten weten - heb ik nog wel wat te verbeteren aan mezelf!

In het KTV-kerstdictee zul je ontdekken hoe goed je kennis van de Nederlandse taal is. Luister naar de zinnen en schrijf mee, lekker ouderwets met pen en papier.

Wanneer schrijven we woorden aan elkaar, wanneer moet er een streepje (koppelteken) tussen, wanneer gebruik je een apostrof en wanneer schrijven we een woord met een hoofdletter? En dan is er natuurlijk ook nog die vermaledijde tussen-n. En wat dacht je van woorden van Franse origine, of Engelse werkwoorden? Maak je borst maar nat.

Wees gerust, het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook om het plezier! Bovendien zullen we de zinnen na afloop van het dictee kort bespreken, dus je leert ook nog van je fouten. Het dictee is bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal (en het goede doel!) een warm hart toedraagt. Je hoeft dus geen moedertaalspreker van het Nederlands te zijn.

Dus wat let je? Doe mee, test je taalkennis en steun het goede doel!

Als norm voor de juiste spelling wordt de woordenlijst van het Groene Boekje gebruikt.

Aanmelden? Klik hier

-----

De volledige opbrengst (excl. btw) van dit webinar wordt gedoneerd aan de stichting 'VoorleesExpress'.

Extra doneren? Je kunt bij jouw inschrijving één of meerdere opties voor extra donatie aanvinken.

(Je verricht de schenking als zijnde een aankoop en kunt de factuur opnemen in jouw administratie. De btw kun je aftrekken, mits je ondernemer bent.)

VoorleesExpress