KTV is bijna STAP-opleider!

KTV heeft een uitvoerige audit ondergaan en heeft deze zonder enig voorbehoud gekregen. Nu we het NRTO-keurmerk binnen hebben, zijn we bijna klaar voor het STAP-budget. KTV biedt verschillende cursussen aan met allemaal andere startdata - en voor het aanvragen van het STAP-budget moet de cursus binnen 3 maanden plaatsvinden. Om ervoor te zorgen dat jij zo volledig mogelijk gebruik kunt maken van het STAP-budget is KTV van plan lespakketten aan te bieden, afgestemd op jouw interessegebied of de vaardigheid waar je bijscholing voor wil volgen. 

Hopelijk heb je een paar minuten de tijd om een enquête in te vullen zodat we precies weten wat jouw behoeftes met betrekking tot het STAP-budget zijn. Je zou KTV hier ontzettend mee helpen en wellicht heb jij er straks ook profijt van!

De regels en voorwaarden van het STAP-budget:

  • Bijna iedereen heeft recht op subsidie vanuit de overheid om zijn/haar positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je kunt deze subsidie gebruiken om iets nieuws te leren of om bijscholing te volgen. Even de belangrijkste regels op een rij:
  • Je hebt recht op het STAP-budget als je boven de 18 jaar bent en als je nog geen AOW ontvangt. Ook moet je minimaal zes maanden in Nederland wonen.
  • Je mag elke twee maanden een aanvraag voor het STAP-budget doen, maar je kunt maar één keer per jaar subsidie ontvangen! Dus als je aan het begin van het jaar een aanvraag hebt gedaan voor een bijscholing van €200 en deze is toegewezen, dan mag je volgend jaar opnieuw het STAP-budget aanvragen.
  • De opleiding of bijscholing dient minimaal 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden na het aanvraagtijdsvak te starten. Het STAP-budget is dus niet aan te vragen als je al voor een opleiding of cursus hebt betaald of er al mee bezig bent, óf bijvoorbeeld als de opleiding/cursus komend jaar pas start.
  • Als de opleiding of bijscholing duurder is dan €1000, dan betaal je de rest zelf.
     

Klik hier voor alle officiële informatie over het STAP-budget.