FAQ

Registreren, inloggen en inschrijven bij KTV

Wie mag zich inschrijven voor de scholingsactiviteiten?

Onze trainingen/webinars zijn geschikt voor iedere zzp´er die behoefte heeft aan de aangeboden kennis of vaardigheden. Veel trainingen zijn geschikt voor een brede groep professionals. Denk hierbij aan Nederlands, Engels, geheugentraining of de cursus Uitspraak & stemgebruik. Wil je weten of een training goed aansluit bij jouw vak- of werkgebied? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 085 87 86 269 of via e-mail: info@ktv-kennisnet.nl. 

Ik heb nooit een wachtwoord ontvangen van KTV. Hoe kan ik inloggen?

Je kunt zelf een wachtwoord aanmaken. Dit doe je als volgt:

Op deze website ga je bovenin het menu naar ´Mijn KTV´. Vervolgens vul je het registratieformulier volledig in en bedenk je zelf een wachtwoord. Daarna krijg je via e-mail jouw registratie- en inloggegevens. Inloggen doe je dan vervolgens via Mijn KTV.

Ik heb wel een account aangemaakt bij KTV, maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' Je kunt dan via de link die je per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met KTV via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Wij kennen jouw wachtwoord niet, maar geven je wel graag een nieuw wachtwoord. Wij verzoeken je om niet een tweede account aan te maken!

Mijn persoonlijke gegevens zijn gewijzigd. Kan ik mijn KTV-account aanpassen?

Ja, dat doe je snel en gemakkelijk via onze website. Dit doe je als volgt:

·         Log in via onze website via 'Mijn KTV'.

·         In 'Mijn KTV' zie je een icoontje 'Mijn profiel'. Je komt nu in jouw persoonlijke omgeving waar je jouw gegevens kunt wijzigen.

·         Vergeet niet op 'Bijwerken' te klikken om de wijzigingen op te slaan. 

Ik heb mij ingeschreven voor een training/webinar maar nog geen bevestiging gekregen. Hoe kan dat?

Wij sturen je altijd direct na inschrijving automatisch een bevestiging en jouw factuur per e-mail. Check daarom eerst jouw map met 'spam' om te kijken of ons bericht daar terecht is gekomen.
In Mijn KTV > Cursussen vind je altijd een overzicht van de training waarvoor je je hebt aangemeld, en in de map 'Facturen' vind je alle KTV-facturen.

Staat de cursus/factuur er niet bij? Stuur ons dan een e-mail met jouw gegevens en vraag. Het e-mailadres is administratie@ktv-kennisnet.nl. Wij kunnen dan nogmaals een bevestiging sturen.

 

Hoe schrijf ik me in voor een training/webinar?

Ben je nieuw op deze website? Maak dan eerst een account aan via 'Mijn KTV' op deze website. Daarna volg je de volgende stappen:

- Kies een training/webinar naar wens en klik op 'Nu inschrijven'. 
- Voeg eventueel nog een andere training toe door op 'Meer cursussen toevoegen' te klikken.
- Hier kun je ook extra opties aangeven. Bijvoorbeeld of je een laptop wil huren, een boek erbij wil kopen of bijvoorbeeld wil deelnemen aan een eventuele borrel. Vink het betreffende vakje aan indien je voor een optie kiest.
- Controleer jouw gegevens.  
- Kies de betaalmethode en bevestig de algemene voorwaarden.

Je ontvangt altijd direct een bevestiging en factuur per e-mail. Is dat niet zo? Bel of mail ons dan via 085 87 86 269 of administratie@ktv-kennisnet.nl. Check ook altijd eerst even of het bericht niet jouw spam-map terecht is gekomen. 

 

 

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan, als ik een KTV-account aanmaak op deze site?

De door jou verstrekte gegevens worden gebruikt voor het aanmaken van presentielijsten, certificaten, badges en overige gepersonifieerde documenten.
Zorg er t.a.t. voor dat jouw gegevens volledig en correct ingevuld zijn in Mijn KTV.

Bij KTV respecteren wij jouw privacy en daarom spannen wij ons tot het uiterste in om de aan KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV verstrekte gegevens te beschermen, die een persoon identificeren of kunnen identificeren. In artikel 9 van onze Algemene Voorwaarden kun je lezen over ons privacybeleid en de wijze waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt door KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV.

Ik krijg continu een foutmelding bij het inloggen.

De gebruikersnaam is jouw e-mailadres.

Ben je jouw wachtwoord kwijt? Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' Je kunt dan via de link die je per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

Mijn KTV en persoonlijke status

Ik heb nooit een wachtwoord ontvangen van KTV. Hoe kan ik inloggen?

Wanneer je een KTV-account aanmaakt, bedenk je zelf een wachtwoord. Daarna ontvang je via e-mail een bevestiging van jouw registratie- en inloggegevens. 

Ik heb wel een account aangemaakt bij KTV, maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' Je kunt dan via de link die je per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen. 

Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met KTV via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. We kennen jouw wachtwoord niet, maar geven je wel graag een nieuw wachtwoord. We verzoeken je om niet een tweede account aan te maken!

Mijn persoonlijke gegevens zijn gewijzigd. Kan ik mijn KTV-account aanpassen?

Zeker. Je kunt jouw gegevens aanpassen via de map 'Mijn Profiel' in jouw KTV-account. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van jouw gegevens. Jouw naam komt exact zoals je het geschreven hebt op jouw certificaten van deelname en competentiebewijzen te staan.

PE: informatie en registratie

Hoe weet ik hoeveel PE-punten ik reeds heb behaald?

Jouw totale aantal behaalde PE-punten kun je uitsluitend verifiëren bij het Bureau Wbtv.
In Mijn Wbtv is een overzicht van de gevolgde bijscholingsactiviteiten te vinden, mits je deze zelf bij het Bureau hebt aangemeld via Mijn Wbtv.

 

Hoeveel PE-punten moet ik halen?

Als je in het Rbtv ingeschreven staat, moet je 80 pe-punten vergaren gedurende jouw inschrijving. Een inschrijving in het register is vijf jaar geldig.

Meer informatie lees je hier

Hoe weet het Bureau Wbtv dat ik meedoe met een training/webinar bij KTV?

Je dient zelf jouw behaalde PE-punten te registreren bij het Bureau Wbtv op basis van het certificaat dat je van KTV ontvangt.

KTV is als bijscholingsinstituut niet verantwoordelijk voor het doorgeven van jouw aanwezigheid, slechts voor het uitgeven van een bewijs van deelname. Bij een steekproef door het Bureau Wbtv dien je te kunnen bewijzen dat je daadwerkelijk een training/webinar hebt bijgewoond door middel van het tonen van het certificaat. Archiveer de cursusinformatie en het certificaat dus goed.

Krijg ik ook een certificaat van deelname?

Je ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in PDF-formaat). Dit dien je zelf uit te printen en bij jouw pe-archief te voegen.
De PDF kun je uploaden naar Mijn Wbtv om jouw punten te registreren.

De certificaten die je bij KTV behaald hebt, zijn op elk gewenst moment beschikbaar in Mijn KTV (mapje 'Certificaten').

Krijg ik ook PE-punten voor het volgen van webinars/meetings?

Ja. Voor elk uur dat je online bijscholing volgt, heb je recht op 1 PE-punt. Dit dien je zelf te registreren in jouw PE-overzicht bij het Bureau Wbtv (middels het certificaat dat je binnen 14 dagen van KTV ontvangt).

Ben je bij een ander register ingeschreven? Grote kans dat je dan ook punten krijgt voor het volgen van online bijscholing. Vraag dit na bij de instelling die jouw accreditatie beheert.

Voor veel opnames van online bijscholingen kun je eveneens PE-punten registreren. Dit geldt bijvoorbeeld (vaak) niet voor meetings.

 

Krijg ik punten voor huiswerk (lees- en schrijfopdrachten)?

Opdrachten ter voorbereiding van een cursus worden onderverdeeld in de volgende categorieën: 

Lezen

20 A4-pagina’s

1 pe-punt

Huiswerkopdrachten

per 4 A4-pagina’s

1 pe-punt

Vertaalopdrachten

per 250 woorden in de brontekst

1 pe-punt

 

Je dient zelf jouw behaalde pe-punten te registreren bij het Bureau Wbtv.

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat je over het lesmateriaal waarvoor punten zijn toegewezen, beschikt en dat je de voorbereidingsopdracht tijdig hebt ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. Je kunt op de cursuspagina zien hoeveel pe-punten je als voorbereiding kunt registreren in jouw Wbtv-account.

Waar kan ik de cursusinformatie vinden?

Ook als een training al geweest is, kun je de cursusinformatie downloaden via Mijn KTV.

Ga naar het mapje Cursussen > Webinar/training > Cursusinfo. Er wordt een PDF gedownload waar alle benodigde informatie voor jouw pe-registratie op vermeld staat.

Hoeveel punten moet ik in Mijn Wbtv registreren?

Op het certificaat worden alle punten vermeld die behaald kunnen worden voor deze bijscholingsactiviteit. Echter, voor de lees-, schrijf- en vertaalopdrachten is het jouw eigen verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat je het studie-/leesmateriaal waaraan punten zijn toegewezen, hebt doorgenomen en dat je eventuele voorbereidingsopdracht(en) tijdig hebt ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. Je kunt op het certificaat zien hoeveel pe-punten je maximaal als voorbereiding kunt registreren in jouw Wbtv-account. Als je de voorbereidingsopdracht(en) niet hebt ingeleverd, mag je hiervoor geen punten registreren in jouw Wbtv-account.

Hoe wordt mijn aanwezigheid bij online bijscholingen geverifieerd?

Tijdens webinars, opnames en online meetings wordt jouw aanwezigheid gemonitord; voor de registratie van jouw punten is het belangrijk dat je actief deelneemt aan het webinar/de meeting en voor de volledige duur aanwezig bent of de opname achteraf bekijkt.

Binnen Zoom wordt er geklokt wanneer je inlogt en uitlogt, en bij de opnames worden eveneens logboeken aangemaakt. Daarnaast kijkt KTV kritisch naar jouw evaluatie.
Op basis van de logboeken en de evaluatie kan KTV verifiëren of je aanwezig bent geweest.

Tarieven en betalen

Online aankopen kan je toch binnen 7 dagen zonder opgaaf van redenen ontbinden?

Een deelnemer die zich als particuliere consument, niet handelend in bedrijf of beroep, aanmeldt voor een eendaagse of meerdaagse cursus, heeft op grond van art. 7:46d Burgerlijk Wetboek het recht binnen zeven dagen nadat hij/zij zich via de website heeft aangemeld, de inschrijving te ontbinden zonder nadere opgaaf van redenen.

Handel je als freelancer, eenmanszaak, werknemer, leidinggevende, eigenaar van een vertaalbureau etc? Dan is het recht op retour zoals vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek niet van toepassing.

Ik wil mijn inschrijving annuleren. Kan dit?

Soms loopt een planning anders dan van tevoren bedacht. Je kunt dan ook altijd jouw inschrijving annuleren. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

- Tot vier weken van te voren annuleren kost 50 euro per inschrijving. Dit is exclusief btw. Het restant kun je terugontvangen, of je kiest ervoor om het bedrag als tegoed aan te houden.

- Annuleer je jouw deelname korter dan vier weken van tevoren, dan brengen wij 100% van het factuurbedrag in rekening. Je ontvangt dan geen geld retour.

- Je kunt wel altijd een collega jouw plaats laten innemen op de overeengekomen dag. Dit geef je door via: administratie@ktv-kennisnet.nl.

- Wij ontvangen jouw annulering graag via e-mail: administratie@ktv-kennisnet.nl.

Meer informatie over annuleringen, lees je in artikel 5 van onze algemene voorwaarden.

KTV berekent btw. Is dat wel juist? Opleidingen behoren toch btw-vrij te zijn?

Alleen onderwijsinstellingen die staan ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) zijn vrijgesteld van btw. Inschrijving in het CRBKO is niet verplicht. Vooral voor opleidingsbureaus waarvan de deelnemers vooral particulieren zijn, is het aantrekkelijk btw-vrijstelling te hebben. Dat geldt niet voor KTV. Onze deelnemers zijn vooral zelfstandige ondernemers die zelf de btw weer kunnen verrekenen. 

Ik zie dat ik 30 euro korting krijg als ik me voor drie studieprogramma´s inschrijf. Van het derde studieprogramma waarvoor ik mij wil opgeven is de inschrijving nog niet geopend. Kan ik wel korting krijgen?

Je krijgt altijd 30 euro korting als je je binnen één kalenderjaar inschrijft voor drie verschillende studieprogramma’s. Die korting verrekenen wij automatisch als je dat in één keer doet. Schrijf je je op verschillende momenten in, dan wordt de korting ook automatisch berekend. Bij elke extra inschrijving binnen één kalenderjaar, ontvang je opnieuw 30 euro korting.

Ik wil mij inschrijven voor een training die pas over 8 maanden plaatsvindt; waarom moet ik nu al betalen?

KTV werkt met een automatisch registratiesysteem dat gekoppeld is aan een betaalmodule (iDEAL, creditcard, Paypal). Dit systeem bundelt en verwerkt direct en automatisch presentielijsten en jouw persoonlijke gegevens.

Daarnaast betalen wij trainers, locaties, arrangementen, vluchten, accommodaties etc. veelal vooruit. 

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt via de website op verschillende manieren betalen:

- via iDeal (gratis)
- met jouw creditcard (+2,8% transactiekosten)
- met Paypal (+3,4% + 0,45 euro transactiekosten)
- Mistercash / BanContact
- Sofort Banking

Betalen via automatische incasso is niet mogelijk.

Doe je een inschrijving voor een medewerker en wil jouw bedrijf een factuur ontvangen? Stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.
Kun je jouw aanmelding niet in één keer betalen, en wil je een betaalafspraak maken? Stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.

Ik wil een betaling doen en kom bij een website van Mollie. Klopt dat wel?

Ja, dit klopt en Mollie is betrouwbaar. Mollie is een tussenpersoon die zorgt voor beveiligde betalingen.

Kan ik op rekening / op factuur betalen?

Nee, helaas is deze mogelijkheid alleen beschikbaar voor grote ondernemingen/vertaalbureaus, die hiertoe een verzoek bij KTV hebben neergelegd.
Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen, stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.

Ik kan een factuur van KTV niet vinden.

Je ontvangt na elke aanmelding binnen enkele seconden een inschrijfbevestiging en factuur in jouw mailbox (check voor de zekerheid ook jouw spambox).

Alle facturen voor de bijscholing die je bij KTV geboekt hebt, zijn eveneens beschikbaar via Mijn KTV > Facturen.

Hoeveel btw wordt er voor bijscholingen gerekend?

KTV hanteert een btw-tarief van 21% op bijscholingsactiviteiten.

Webinars/meetings

Wat heb ik nodig om mee te doen met een online activiteit?

Om een online bijscholing bij te wonen, heb je het volgende nodig:

·         een laptop/PC/tablet/smartphone met een goede internetverbinding;
·         boxen, een koptelefoon of een headset; doorgaans is het geluid van een laptop toereikend en heb je geen extra hardware nodig;
·         een unieke link om in te loggen. Je ontvangt uiterlijk 24 uur voor de start van de online bijscholing de instructies om in te loggen. De registratielink vind je in
          Mijn KTV.

Tijdens webinars kun je vragen stellen aan de spreker(s). Dit doe je schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform.
Indien je deelneemt aan een online meeting, kun je zelf ook spreken en jouw webcam delen met de andere deelnemers en zo jouw vragen (mondeling) stellen.

Wat is een webinar?

Tijdens een webinar krijg je live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
Een deskundige trainer begeleidt deze sessie. Je kunt ook tussendoor schriftelijk vragen stellen.

Het volgen van een webinar is de ideale manier om snel en gemakkelijk interessante trainingen te volgen.

Is mijn pc/laptop geschikt voor het volgen van webinars?

Als je een pc of laptop hebt met toegang tot internet en je kunt er geluid op afspelen, dan kun je een webinar volgen.
Wil je checken of jouw systeem voldoet aan de eisen: klik dan hier voor een test.

 

Moet ik speciale software aanschaffen of installeren?

Nee, je hoeft geen software aan te schaffen. Je maakt een online verbinding met het KTV-webinarplatform. Je bent binnen een paar seconden ingelogd.

Meer informatie over inloggen vind je hier.

 

Heb ik een webcam nodig voor een webinar of meeting?

Bij webinars heb je geen webcam nodig.  Alleen de spreker gebruikt een webcam. 

Bij meetings is het prettig om een webcam te hebben in verband met het interactieve karakter van de meeting, maar het is geen vereiste.

Hoe log ik in op Zoom?

Je vindt in Mijn KTV > Cursussen > Webinar de registratielink voor het webinar/de meeting. Klik op het icoontje 'Webinar'.

Na het registreren ontvang je een nieuwe link om in te loggen op de starttijd van het webinar/de meeting.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik wel meedoen?

Ja, het maakt niet uit waar ter wereld je bent. Je kunt overal vandaan inloggen en het webinar bekijken.

Wanneer krijg ik een certificaat /pe-punten toegekend?

Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat je

1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt *; én

2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

Je ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in Pdf-formaat). Dit dien je zelf uit te printen en bij jouw pe-archief te voegen. De PDF kun je uploaden naar Mijn Wbtv om jouw punten te registreren.

* Niet elke meeting wordt opgenomen zoals bij webinars wel het geval is. Live deelname kan bij meetings verplicht zijn. Check dit bij de betreffende cursus.

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van je willen weten wat je opgestoken hebt, en wat je van het webinar vond. Je dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Ik heb een webinar gemist, waar ik wel voor betaald heb. Krijg ik een opname?

Ja, je ontvangt standaard na elk webinar waarvoor je je hebt aangemeld een opname.

Je ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen. Je behoudt jouw recht op pe-punten mits je de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kun je géén vragen stellen aan de spreker.

Ik ben de link naar mijn webinar kwijt! Wat nu?

Je kunt altijd via Mijn KTV > Cursussen > Webinar(serie) de link naar jouw webinar vinden. Klik op het icoontje 'Webinar' om toegang tot het platform te krijgen.

Ik lees dat er documentatie bij een cursus is. Waar kan ik dat vinden?

De cursusinformatie, die eventueel beschikbaar is (alsook de praktische informatie en routeinformatie, indien van toepassing) vind je in Mijn KTV onder 'Cursussen' achter het betreffende onderdeel.

Wat is een meeting?

Tijdens een meeting krijg je live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
De deelnemers aan een meeting mogen hun webcam delen, en ook hun microfoon aanzetten. Je kunt dus mondeling vragen stellen. Je ziet iedereen in beeld: collega's en de trainer.

Een meeting is een ideale manier om interactief en online workshops en trainingen te volgen. Vaak is het bij meetings vereist dat je deze live volgt (de opname wordt doorgaans niet beschikbaar gesteld).

Ik kan onverhoopt niet live deelnemen aan een online activiteit die ik geboekt heb. Wat nu?

Indien je een webinar(serie) geboekt hebt en je één of meerdere delen niet live volgen, dan kun je achteraf de opname bekijken. De opname van een webinar wordt zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 24 uur beschikbaar gesteld in Mijn KTV > Opname (bij een serie dien je de serie 'open te klappen' om de onderdelen/opnames te zien).

Bij meetings zijn er met docenten afspraken gemaakt over de livedeelname. Bekijk in de cursusinformatie (Mijn KTV > Cursusinfo) of je live aanwezig moet zijn of niet. Indien het geen verplichting is, wordt een opname beschikbaar gesteld. Houd er wel rekening mee dat het bij meetings doorgaans vereist is dat je live deelneemt.

Hoeveel certificaten ontvang ik per webinarserie?

Indien je een serie volgt, ontvang je één certificaat.

Opnames

Kan ik ook een opgenomen webinar bekijken?

Ja, sommige webinars worden ook als opname verkocht op onze website. Klik links bij het zoekfilter op 'Webinaropname' voor een overzicht.

Voor het bekijken van opnames van webinars kun je eveneens PE-punten registreren mits je achteraf het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

 

Hoe bekijk ik een opname?

Je ontvangt kort na de aankoop van een opname of na een livewebinar een e-mailbericht met daarin instructies.

Op het moment dat je de opname volledig hebt bekeken, ontvangt KTV een melding en doen wij je het certificaat toekomen mits je ook het evaluatieformulier hebt ingevuld. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.
Je mag tussendoor kleine of lange pauzes nemen, als je maar binnen 7 dagen 100% van de opname bekijkt.

De opname blijft 7 dagen beschikbaar op deze unieke en besloten internetlocatie. De documentatie horend bij dit webinar vind je in Mijn KTV. 

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van je willen weten wat je opgestoken hebt, en wat je van het webinar vond. Je dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Hoe lang blijft een opname beschikbaar?

Je krijgt standaard 7 dagen de tijd om een opname te bekijken. Mocht je meerdere opnames hebben gekocht, dan kunnen wij de termijn van 7 dagen verlengen. Je kunt dat bij jouw aankoop in het opmerkingenveld vermelden.

Evaluatie

Het online evaluatieformulier wordt niet verzonden; ik heb te weinig tekens gebruikt.

Je dient jouw aanwezigheid aan te tonen door uitgebreid schriftelijk te bevestigen wat er tijdens een webinar/training is aangeboden en wat je ervan opgestoken hebt.

Daartoe hebben wij een minimale hoeveelheid tekens (400) per open, verplichte vraag ingebouwd.

Waar kan ik het online evaluatieformulier vinden?

De evaluatieformulieren bevinden zich standaard in Mijn KTV in de map 'Cursussen' achter de geboekte bijscholing.

Ik heb een serie/meerdaagse geboekt: wanneer moet ik evalueren?

Heb je een pakket/serie gekocht, dan is het verstandig om tussentijds te evalueren.

Omdat er meerdere delen zijn, is het verstandig om tussentijds (lees: na elk webinar of na elke trainingsdag) een evaluatie te schrijven over het deel dat je gevolgd hebt. Hiermee voorkom je dat je aan het einde van de serie niet meer goed weet waar de eerste delen over gingen. Je kunt deze wekelijkse evaluatie invullen in de betreffende velden en dan tussentijds opslaan.

Na het evalueren van het laatste deel van een serie, vink je de optie aan 'Ik heb mijn evaluatie compleet en wil deze nu definitief verzenden'. Het formulier wordt dan naar KTV verzonden.

Waarom moet ik evalueren?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars/meetings en trainingen. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van je willen weten wat je opgestoken hebt, en wat je van het webinar/de meeting vond. Je dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Dit geldt ook voor trainingen op locatie; na afloop van een trainingsdag ontvang je een evaluatieformulier dat je ingevuld kunt inleveren.

Hoe worden trainingen op locatie geëvalueerd?

Bij trainingen op locatie worden er evaluatieformulieren uitgedeeld (op papier), die je ter plekke kunt invullen en indienen.

NRTO

Wat is NRTO?

KTV is lid van de NRTO.
De NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding, is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Ook exameninstituten, EVC aanbieders en ontwikkelaars van (online) materiaal zijn lid van de NRTO. De NRTO telt ruim 500 leden. Leden van de NRTO bieden branche- en functiegerichte opleidingen, taalopleidingen en vaardigheidstrainingen aan. Daarnaast bieden leden van de NRTO overheidserkende opleidingen aan binnen het voortgezet onderwijs (VO), het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (HO). 

Wat zijn de kwaliteitseisen van de NRTO?

De NRTO heeft 8 kwaliteitseisen. 

  1. Transparantie over producten & diensten
  2. Helderheid over leeruitkomsten
  3. Nakomen gemaakte afspraken
  4. Meting van klanttevredenheid
  5. Deskundigheid docenten, trainers en adviseurs
  6. Investering in de deskundigheid van personeel
  7. Ordelijkheid van processen
  8. Streven naar continue verbetering

Wat houdt de NRTO-gedragscode in?

Als lid conformeren we ons aan de gedragscode van de NRTO. Zo weet je zeker dat KTV de kwaliteit en professionaliteit levert die je voor jou of jouw organisatie wenst!.

De beginselen van deze gedragscode zijn:

  1. Zorgvuldigheidsbeginsel
  2. Rechtszekerheidsbeginsel
  3. Redelijkheidsbeginsel
  4. Betrouwbaarheidsbeginsel
  5. Kenbaarheidsbeginsel

Alleen dié onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders die voldoen aan de eisen van de gedragscode NRTO en deze gedragscode onderschrijven kunnen lid van de NRTO worden.

Waarom het NRTO-keurmerk?

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder

Met het oog op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt investeert de overheid in een Leven Lang Ontwikkelen. Vanaf dit jaar vervangt de STAP-subsidie (STimulering Arbeidsmarkt Positie) de huidige fiscale scholingsaftrek. Het STAP-budget waarbij iedereen met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt recht heeft op een persoonlijk ontwikkelbudget tot maximaal € 1.000,- per jaar wordt per 1 maart 2022 ingevoerd. Als je zeker wilt weten dat je bij een professionele aanbieder terechtkomt, dan kies je natuurlijk voor een aanbieder die een keurmerk heeft! 

Het NRTO-keurmerk is in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een trainingsbureau zoals KTV Kennisnet.