FAQ

Registreren, inloggen en inschrijven

Ik ben niet werkzaam als tolk/ vertaler. Kan ik mij wel voor een training/webinar inschrijven?

Jazeker! Veel van onze trainingen/webinars zijn geschikt voor iedere zzp´er. Denk hierbij aan Nederlands, geheugentraining of uitspraak & stemgebruik. Wilt u weten of een training goed aansluit bij uw vak- of werkgebied? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 085 87 86 269 of via e-mail: info@ktv-kennisnet.nl. 

Ik heb nooit een wachtwoord ontvangen van KTV. Hoe kan ik inloggen?

U kunt zelf een wachtwoord aanmaken. Dit doet u als volgt:

Op deze website gaat u bovenin het menu naar ´Mijn KTV´. Vervolgens vult u het registratieformulier volledig in en bedenkt u zelf een wachtwoord. Daarna krijgt u via e-mail uw registratie- en inloggegevens. Inloggen doet u dan vervolgens via Mijn KTV.

Ik heb wel een account aangemaakt bij KTV, maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' U kunt dan via de link die u per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met KTV via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Wij kennen uw wachtwoord niet, maar geven u wel graag een nieuw wachtwoord. Wij verzoeken u om niet een tweede account aan te maken!

Mijn persoonlijke gegevens zijn gewijzigd. Kan ik mijn KTV-account aanpassen?

Ja, dat doet u snel en gemakkelijk via onze website. Dit doet u als volgt:

·         Log in via onze website via 'Mijn KTV'.

·         In 'Mijn KTV' ziet u een icoontje 'Mijn profiel'. U komt nu in uw persoonlijke omgeving waar u uw gegevens kunt wijzigen.

·         Vergeet niet op 'Bijwerken' te klikken om de wijzigingen op te slaan. 

Ik heb mij ingeschreven voor een training/webinar maar nog geen bevestiging gekregen. Hoe kan dat?

Wij sturen u altijd direct na inschrijving automatisch een bevestiging en uw factuur per e-mail. Check daarom eerst uw map met 'spam' om te kijken of ons bericht daar terecht is gekomen.
Is dat niet zo? Stuur ons dan een e-mail met uw gegevens en uw vraag. Ons e-mailadres is info@ktv-kennisnet.nl. Wij kunnen dan nogmaals een bevestiging sturen.

 

Ik ben niet ingeschreven in het Register be├źdigde tolken en vertalers, kan ik mij wel inschrijven voor een training/webinar bij KTV?

Iedere beroepstolk en -vertaler mag deelnemen aan de trainingen van KTV. Ook startende professionals zijn van harte welkom.

 

Hoe schrijf ik me in voor een training/webinar?

Bent u nieuw op deze website? Maak dan eerst een account aan via 'Mijn KTV' op deze website. Daarna volgt u de volgende stappen:

- Kies een training/webinar naar wens en klik op 'Nu inschrijven'. 
- Voeg eventueel nog een andere training toe door op 'Meer cursussen toevoegen' te klikken.
- Hier kunt u ook extra opties aangeven. Bijvoorbeeld of u een laptop wilt huren, wilt deelnemen aan het groepsdiner of een opname bij een webinar wilt ontvangen. Vink het betreffende vakje aan indien u voor een optie kiest.
- Controleer uw gegevens.  
- Kies uw betaalmethode en bevestig de algemene voorwaarden.

U ontvangt altijd direct een bevestiging en factuur per e-mail. Is dat niet zo? Bel of mail ons dan via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Check ook altijd eerst even of het bericht niet uw spam-map terecht is gekomen. 

 

 

Online aankopen kan je toch binnen 7 dagen zonder opgaaf van redenen ontbinden?

Een deelnemer die zich als particuliere consument, niet handelend in bedrijf of beroep, aanmeldt voor een eendaagse of meerdaagse cursus, heeft op grond van art. 7:46d Burgerlijk Wetboek het recht binnen zeven dagen nadat hij/zij zich via de website heeft aangemeld, de inschrijving te ontbinden zonder nadere opgaaf van redenen.

Handelt u als freelancer, eenmanszaak, werknemer, leidinggevende, eigenaar van een vertaalbureau etc? Dan is het recht op retour zoals vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk wetboek niet van toepassing.

PE: informatie en registratie

Hoe weet ik hoeveel PE-punten ik reeds heb behaald?

Uw totale aantal behaalde PE-punten kunt u uitsluitend verifiëren bij het Bureau Wbtv.

In 'Mijn KTV' kunt u inzien hoeveel punten u bij KTV heeft vergaard, mits u daadwerkelijk heeft deelgenomen aan alle studiedagen waarvoor u zich heeft ingeschreven. Indien het overzicht niet up-to-date is, kunt u dit aangeven bij KTV.

 

Hoeveel PE-punten moet ik halen?

Indien u in het Rbtv ingeschreven staat, dient u 80 PE-punten te vergaren gedurende uw inschrijving. Een inschrijving in het register is vijf jaar geldig.

Meer informatie leest u hier

Hoe weet het Bureau Wbtv dat ik meedoe met een training/webinar bij KTV?

U dient zelf uw behaalde PE-punten te registreren bij het Bureau Wbtv. KTV is als bijscholingsinstituut niet verantwoordelijk voor het doorgeven van uw aanwezigheid, slechts voor het uitgeven van een bewijs van deelname. Bij een steekproef door het Bureau Wbtv dient u te kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk een training/webinar heeft bijgewoond door middel van het tonen van een certificaat.

Krijg ik ook een certificaat van deelname?

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in PDF-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen. De PDF kunt u uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

Krijg ik punten voor huiswerk (lees- en schrijfopdrachten)?

Opdrachten ter voorbereiding aan een cursus worden onderverdeeld in de volgende categorieën: 

Lezen

20 A4-pagina’s

1 PE-punt

Huiswerkopdrachten

per 4 A4-pagina’s

1 PE-punt

Vertaalopdrachten

per 250 woorden in de brontekst

1 PE-punt

 

U dient zelf uw behaalde pe-punten te registreren bij het Bureau Wbtv.

Het is uw verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat u over het lesmateriaal waarvoor punten zijn toegewezen, beschikt en dat u de voorbereidingsopdracht tijdig heeft ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. U kunt op de cursuspagina zien hoeveel pe-punten u als voorbereiding kunt registreren in uw Wbtv-account.

Tarieven en betalen

Ik wil mijn inschrijving annuleren. Kan dit?

Soms loopt een planning anders dan van tevoren bedacht. U kunt dan ook altijd uw inschrijving annuleren. Houdt u er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

- Tot vijf weken van te voren annuleren kost 50 euro per inschrijving. Dit is exclusief btw.

- Annuleert u uw deelname korter dan vijf weken van te voren, dan brengen wij 100% van het factuurbedrag in rekening.

- U kunt wel altijd een collega uw plaats laten innemen op de overeengekomen dag. Dit geeft u door via: info@ktv-kennisnet.nl.  

- Wij ontvangen uw annulering graag schriftelijk via e-mail: info@ktv-kennisnet of via post: KTV Kennisnet, Postbus 53, 9422 ZH Smilde.

Meer informatie over annuleringen, leest u in onze algemene voorwaarden.

KTV berekent btw. Is dat wel juist? Opleidingen behoren toch btw-vrij te zijn?

Alleen onderwijsinstellingen die staan ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) zijn vrijgesteld van btw. Inschrijving in het CRBKO is niet verplicht. Vooral voor opleidingsbureaus waarvan de deelnemers vooral particulieren zijn, is het aantrekkelijk btw-vrijstelling te hebben. Dat geldt niet voor KTV. Onze deelnemers zijn vooral zelfstandige ondernemers die zelf de btw weer kunnen verrekenen. 

Ik zie dat ik 30 euro korting krijg als ik me voor drie studieprogramma┬┤s inschrijf. Van het derde studieprogramma waarvoor ik mij wil opgeven is de inschrijving nog niet geopend. Kan ik wel korting krijgen?

U krijgt altijd 30 euro korting als u zich binnen één kalenderjaar inschrijft voor drie verschillende studieprogramma’s. Die korting verrekenen wij automatisch als u dat in één keer doet. Schrijft u zich op verschillende momenten in, dan wordt de korting ook automatisch berekend. Bij elke extra inschrijving binnen één kalenderjaar, ontvangt u opnieuw 30 euro korting.

Ik wil mij inschrijven voor een training die pas over 8 maanden plaatsvindt; waarom moet ik nu al betalen?

KTV werkt met een automatisch registratiesysteem dat gekoppeld is aan een betaalmodule (iDEAL, creditcard, Paypal). Dit systeem bundelt en verwerkt direct en automatisch presentielijsten en uw persoonlijke gegevens.

Daarnaast betalen wij trainers, locaties, arrangementen, vluchten, accommodaties etc. veelal vooruit. 

Ik kon vroeger met automatische incasso betalen. Kan dat nu nog?

Nee, het is niet meer mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt via de website op twee manieren betalen:

- via iDeal (gratis)

- met uw creditcard (+2,8% transactiekosten)

- met Paypal (+3,4% + 0,45 euro transactiekosten)

Ik wil een betaling doen en kom bij een website van Mollie. Klopt dat wel?

Ja, dit klopt en Mollie is betrouwbaar. Mollie is een tussenpersoon die zorgt voor beveiligde betalingen.

Kan ik op rekening betalen?

Nee, helaas is deze mogelijkheid alleen beschikbaar voor grote ondernemingen/vertaalbureaus, die een speciale betalingsovereenkomst hebben met KTV.

Webinars

Wat heb ik nodig om mee te doen met een webinar?

Om de webinars bij te wonen, heeft u het volgende nodig:

·         een laptop/PC/tablet/smartphone met een goede internetverbinding;

·         boxen, een koptelefoon of een headset; doorgaans is het geluid van een laptop toereikend en heeft u geen extra hardware nodig;

·         een unieke link om in te loggen. Deze ontvangt u uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar per e-mail.


Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan de spreker(s). Dit doet u schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform.

Indien u deelneemt aan een online werkcollege, kunt u zelf ook spreken en uw webcam delen met de andere deelnemers.

Krijg ik ook PE-punten voor het volgen van webinars?

Ja. Voor elk uur dat u een webinar volgt, heeft u recht op 1 PE-punt. Dit dient u zelf te registreren in uw PE-overzicht bij het Bureau Wbtv (middels het certificaat dat u binnen 14 dagen van KTV ontvangt).

Bent u bij een ander register ingeschreven? Grote kans dat u dan ook punten krijgt voor het volgen van webinars. Vraag dit na bij de instelling die uw accreditatie beheert.

Voor opnames van webinars kunt u eveneens PE-punten registreren.

 

Wat is een webinar?

Tijdens een webinar krijgt u live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
Een deskundige trainer begeleidt deze sessie. U kunt ook tussendoor schriftelijk vragen stellen.

Het volgen van een webinar is de ideale manier om snel en gemakkelijk interessante trainingen te volgen.

Is mijn pc/laptop geschikt voor het volgen van webinars?

Als u een pc of laptop heeft met toegang tot internet en u kunt er geluid op afspelen, dan kunt u een webinar volgen.
Wilt u checken of uw systeem voldoet aan de eisen: klik dan hier voor een test.

 

Moet ik speciale software aanschaffen of installeren?

Nee, u hoeft geen software aan te schaffen of te installeren. U maakt een online verbinding met het KTV-webinarplatform. U bent binnen een paar seconden ingelogd.

U kunt hier een testsessie bijwonen om alvast te oefenen.

Heb ik een webcam nodig?

Nee, u hoeft geen webcam te gebruiken. Alleen de spreker gebruikt een webcam. 
Bij online werkcolleges is het prettig om een webcam te hebben, maar geen vereiste.

 

Hoe log ik in op het webinarplatform?

U ontvangt 24 uur voordat het webinar begint, een link naar het webinarplatform. Door op de link te klikken, komt u op een registratiepagina van GoToWebinar. Na het invullen van uw naam en uw e-mailadres, wordt u verbonden met het platform en komt u het online 'klaslokaal' binnen.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik wel meedoen?

Ja, het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt. U kunt overal vandaan inloggen en het webinar bekijken.

Wanneer krijg ik een certificaat /pe-punten toegekend?

Om het certificaat te ontvangen en de pe-punten toegekend te krijgen, dient u aan bepaalde eisen te voldoen.

  • Van begin tot het eind van het live webinar ingelogd geweest te zijn;
  • Minimaal 80% aanwezigheidsscore te behalen.

U ontvangt altijd binnen 10 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in Pdf-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen. De PDF kunt uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

Hoe wordt mijn aanwezigheid tijdens het live webinar gemeten?

De aanwezigheid wordt gemeten aan de hand van een algoritme bestaande uit verschillende variabelen zoals de registratietijd, het actief deelnemen aan de vraag- en antwoordrondes en de tijd waarin het GoToWebinar scherm uw primaire venster is op uw beeldscherm. Hierop heeft KTV geen invloed. Ook het volgen van het webinar via een mobiel apparaat (smartphone of tablet) kan van invloed zijn. Wij raden u dan ook aan het live webinar te volgen via uw computer of laptop.

Hoe weet ik of ik een voldoende aanwezigheidsscore heb behaald?

Na afloop van ieder webinar ontvangt KTV een presentielijst waarop uw inlogduur en uw aanwezigheidsscore staan geregistreerd. Is uw aanwezigheidsscore 80% of hoger dan ontvangt u automatisch binnen 10 dagen een certificaat van deelname per e-mail.

In het geval uw aanwezigheidsscore lager is dan 80% of dat u niet voor de volledige duur ingelogd bent geweest, ontvangt u uiterlijk binnen twee dagen na het webinar persoonlijk bericht van ons. In dit bericht verifiëren wij uw aanwezigheid. Wij verzoeken u deze e-mail serieus te nemen en altijd te beantwoorden. Bij het uitblijven van een reactie of onvoldoende toelichting op de wijze waarop u het webinar heeft gevolgd, kunnen wij u geen pe-punten toekennen en geen deelname certificaat sturen.

Hoe weet ik of ik een voldoende aanwezigheidsscore heb behaald?

Na afloop van ieder webinar ontvangt KTV een presentielijst waarop uw inlogduur en uw aanwezigheidsscore staan geregistreerd. Is uw aanwezigheidsscore 80% of hoger dan ontvangt u automatisch binnen 10 dagen een certificaat van deelname per e-mail.

In het geval uw aanwezigheidsscore lager is dan 80% of dat u niet voor de volledige duur ingelogd bent geweest, ontvangt u uiterlijk binnen twee dagen na het webinar persoonlijk bericht van ons. In dit bericht verifiëren wij uw aanwezigheid. Wij verzoeken u deze e-mail serieus te nemen en altijd te beantwoorden. Bij het uitblijven van een reactie of onvoldoende toelichting op de wijze waarop u het webinar heeft gevolgd, kunnen wij u geen pe-punten toekennen en geen deelnamecertificaat sturen.

Opnames

Kan ik ook een opgenomen webinar bekijken?

Ja, sommige webinars worden ook als opname verkocht op onze website. En bij veel webinars kunt u een opname erbij kopen (indien u op het tijdstip van het webinar niet live aanwezig kunt zijn).
Klikt u links bij het zoekfilter op 'Webinaropname' voor een overzicht.

Voor het bekijken van opnames van webinars kunt u eveneens PE-punten registreren.

Hoe bekijk ik een opname?

U ontvangt kort na de aankoop van een opname een e-mailbericht met daarin instructies.

Op het moment dat u de opname volledig hebt bekeken, ontvangt KTV een melding en doen wij u het certificaat toekomen. U mag tussendoor kleine of lange pauzes nemen, als u maar binnen 7 dagen 100% van de opname bekijkt.

De opname blijft 7 dagen beschikbaar op deze unieke en besloten internetlocatie. De documentatie horend bij dit webinar vindt u in Mijn KTV. Het certificaat ontvangt u na het volledig bekijken van de opname. Graag horen wij altijd uw feedback na afloop.