FAQ

Registreren, inloggen en inschrijven

Ik ben niet werkzaam als tolk/ vertaler. Kan ik mij wel voor een training/webinar inschrijven?

Jazeker! Veel van onze trainingen/webinars zijn geschikt voor iedere zzp´er. Denk hierbij aan Nederlands, Geheugentraining of Uitspraak & stemgebruik. Wilt u weten of een training goed aansluit bij uw vak- of werkgebied? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 085 87 86 269 of via e-mail: info@ktv-kennisnet.nl. 

Ik heb nooit een wachtwoord ontvangen van KTV. Hoe kan ik inloggen?

U kunt zelf een wachtwoord aanmaken. Dit doet u als volgt:

Op deze website gaat u bovenin het menu naar ´Mijn KTV´. Vervolgens vult u het registratieformulier volledig in en bedenkt u zelf een wachtwoord. Daarna krijgt u via e-mail uw registratie- en inloggegevens. Inloggen doet u dan vervolgens via Mijn KTV.

Ik heb wel een account aangemaakt bij KTV, maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' U kunt dan via de link die u per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met KTV via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Wij kennen uw wachtwoord niet, maar geven u wel graag een nieuw wachtwoord. Wij verzoeken u om niet een tweede account aan te maken!

Mijn persoonlijke gegevens zijn gewijzigd. Kan ik mijn KTV-account aanpassen?

Ja, dat doet u snel en gemakkelijk via onze website. Dit doet u als volgt:

·         Log in via onze website via 'Mijn KTV'.

·         In 'Mijn KTV' ziet u een icoontje 'Mijn profiel'. U komt nu in uw persoonlijke omgeving waar u uw gegevens kunt wijzigen.

·         Vergeet niet op 'Bijwerken' te klikken om de wijzigingen op te slaan. 

Ik heb mij ingeschreven voor een training/webinar maar nog geen bevestiging gekregen. Hoe kan dat?

Wij sturen u altijd direct na inschrijving automatisch een bevestiging en uw factuur per e-mail. Check daarom eerst uw map met 'spam' om te kijken of ons bericht daar terecht is gekomen.
Is dat niet zo? Stuur ons dan een e-mail met uw gegevens en uw vraag. Ons e-mailadres is info@ktv-kennisnet.nl. Wij kunnen dan nogmaals een bevestiging sturen.

 

Ik ben niet ingeschreven in het Register be├źdigde tolken en vertalers, kan ik mij wel inschrijven voor een training/webinar bij KTV?

Iedere beroepstolk en -vertaler mag deelnemen aan de trainingen van KTV. Ook startende professionals zijn van harte welkom.

 

Hoe schrijf ik me in voor een training/webinar?

Bent u nieuw op deze website? Maak dan eerst een account aan via 'Mijn KTV' op deze website. Daarna volgt u de volgende stappen:

- Kies een training/webinar naar wens en klik op 'Nu inschrijven'. 
- Voeg eventueel nog een andere training toe door op 'Meer cursussen toevoegen' te klikken.
- Hier kunt u ook extra opties aangeven. Bijvoorbeeld of u een laptop wilt huren, wilt deelnemen aan het groepsdiner of een opname bij een webinar wilt ontvangen. Vink het betreffende vakje aan indien u voor een optie kiest.
- Controleer uw gegevens.  
- Kies uw betaalmethode en bevestig de algemene voorwaarden.

U ontvangt altijd direct een bevestiging en factuur per e-mail. Is dat niet zo? Bel of mail ons dan via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Check ook altijd eerst even of het bericht niet uw spam-map terecht is gekomen. 

 

 

Online aankopen kan je toch binnen 7 dagen zonder opgaaf van redenen ontbinden?

Een deelnemer die zich als particuliere consument, niet handelend in bedrijf of beroep, aanmeldt voor een eendaagse of meerdaagse cursus, heeft op grond van art. 7:46d Burgerlijk Wetboek het recht binnen zeven dagen nadat hij/zij zich via de website heeft aangemeld, de inschrijving te ontbinden zonder nadere opgaaf van redenen.

Handelt u als freelancer, eenmanszaak, werknemer, leidinggevende, eigenaar van een vertaalbureau etc? Dan is het recht op retour zoals vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek niet van toepassing.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan, als ik een KTV-account aanmaak op deze site?

De door u verstrekte gegevens worden gebruikt voor het aanmaken van presentielijsten, certificaten, badges en overige gepersonifieerde documenten.
Zorg er t.a.t. voor dat uw gegevens volledig en correct ingevuld zijn in Mijn KTV.

Bij KTV respecteren wij uw privacy en daarom spannen wij ons tot het uiterste in om de aan KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV verstrekte gegevens te beschermen, die een persoon identificeren of kunnen identificeren. In artikel 8 van onze Algemene Voorwaarden kunt u lezen over ons privacybeleid en de wijze waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt door KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV.

PE: informatie en registratie

Hoe weet ik hoeveel PE-punten ik reeds heb behaald?

Uw totale aantal behaalde PE-punten kunt u uitsluitend verifiëren bij het Bureau Wbtv.
In Mijn Wbtv is een overzicht van de gevolgde bijscholingsactiviteiten te vinden, mits u deze zelf bij het Bureau heeft aangemeld via Mijn Wbtv.

 

Hoeveel PE-punten moet ik halen?

Indien u in het Rbtv ingeschreven staat, dient u 80 PE-punten te vergaren gedurende uw inschrijving. Een inschrijving in het register is vijf jaar geldig.

Meer informatie leest u hier

Hoe weet het Bureau Wbtv dat ik meedoe met een training/webinar bij KTV?

U dient zelf uw behaalde PE-punten te registreren bij het Bureau Wbtv. KTV is als bijscholingsinstituut niet verantwoordelijk voor het doorgeven van uw aanwezigheid, slechts voor het uitgeven van een bewijs van deelname. Bij een steekproef door het Bureau Wbtv dient u te kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk een training/webinar heeft bijgewoond door middel van het tonen van een certificaat.

Krijg ik ook een certificaat van deelname?

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in PDF-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen.
De PDF kunt u uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

De certificaten die u bij KTV behaald heeft, zijn op elk gewenst moment beschikbaar in Mijn KTV (mapje 'Certificaten').

Krijg ik punten voor huiswerk (lees- en schrijfopdrachten)?

Opdrachten ter voorbereiding van een cursus worden onderverdeeld in de volgende categorieën: 

Lezen

20 A4-pagina’s

1 pe-punt

Huiswerkopdrachten

per 4 A4-pagina’s

1 pe-punt

Vertaalopdrachten

per 250 woorden in de brontekst

1 pe-punt

 

U dient zelf uw behaalde pe-punten te registreren bij het Bureau Wbtv.

Het is uw verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat u over het lesmateriaal waarvoor punten zijn toegewezen, beschikt en dat u de voorbereidingsopdracht tijdig heeft ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. U kunt op de cursuspagina zien hoeveel pe-punten u als voorbereiding kunt registreren in uw Wbtv-account.

Waar kan ik de cursusinformatie vinden?

Ook als een training al geweest is, kunt u de cursusinformatie downloaden via Mijn KTV.

Gaat u dan naar het mapje Cursussen > Webinar/training > Cursusinfo. Er wordt een PDF gedownload waar alle benodigde informatie voor uw pe-registratie op vermeld staat.

Hoeveel punten moet ik in Mijn Wbtv registreren?

Op het certificaat worden alle punten vermeld die behaald kunnen worden voor deze bijscholingsactiviteit. Echter, voor de lees-, schrijf- en vertaalopdrachten is het uw eigen verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat u het studie-/leesmateriaal waaraan punten zijn toegewezen, heeft doorgenomen en dat u eventuele voorbereidingsopdracht(en) tijdig heeft ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. U kunt op het certificaat zien hoeveel pe-punten u maximaal als voorbereiding kunt registreren in uw Wbtv-account. Als u de voorbereidingsopdracht(en) niet heeft ingeleverd, mag u hiervoor geen punten registreren in uw Wbtv-account.

Tarieven en betalen

Ik wil mijn inschrijving annuleren. Kan dit?

Soms loopt een planning anders dan van tevoren bedacht. U kunt dan ook altijd uw inschrijving annuleren. Houdt u er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

- Tot vijf weken van te voren annuleren kost 50 euro per inschrijving. Dit is exclusief btw. 

- Annuleert u uw deelname korter dan vijf weken van te voren, dan brengen wij 100% van het factuurbedrag in rekening.

- U kunt wel altijd een collega uw plaats laten innemen op de overeengekomen dag. Dit geeft u door via: info@ktv-kennisnet.nl.  

- Wij ontvangen uw annulering graag via e-mail: info@ktv-kennisnet

Meer informatie over annuleringen, leest u in onze algemene voorwaarden.

KTV berekent btw. Is dat wel juist? Opleidingen behoren toch btw-vrij te zijn?

Alleen onderwijsinstellingen die staan ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) zijn vrijgesteld van btw. Inschrijving in het CRBKO is niet verplicht. Vooral voor opleidingsbureaus waarvan de deelnemers vooral particulieren zijn, is het aantrekkelijk btw-vrijstelling te hebben. Dat geldt niet voor KTV. Onze deelnemers zijn vooral zelfstandige ondernemers die zelf de btw weer kunnen verrekenen. 

Ik zie dat ik 30 euro korting krijg als ik me voor drie studieprogramma┬┤s inschrijf. Van het derde studieprogramma waarvoor ik mij wil opgeven is de inschrijving nog niet geopend. Kan ik wel korting krijgen?

U krijgt altijd 30 euro korting als u zich binnen één kalenderjaar inschrijft voor drie verschillende studieprogramma’s. Die korting verrekenen wij automatisch als u dat in één keer doet. Schrijft u zich op verschillende momenten in, dan wordt de korting ook automatisch berekend. Bij elke extra inschrijving binnen één kalenderjaar, ontvangt u opnieuw 30 euro korting.

Ik wil mij inschrijven voor een training die pas over 8 maanden plaatsvindt; waarom moet ik nu al betalen?

KTV werkt met een automatisch registratiesysteem dat gekoppeld is aan een betaalmodule (iDEAL, creditcard, Paypal). Dit systeem bundelt en verwerkt direct en automatisch presentielijsten en uw persoonlijke gegevens.

Daarnaast betalen wij trainers, locaties, arrangementen, vluchten, accommodaties etc. veelal vooruit. 

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt via de website op twee manieren betalen:

- via iDeal (gratis)
- met uw creditcard (+2,8% transactiekosten)
- met Paypal (+3,4% + 0,45 euro transactiekosten)
- Mistercash / BanContact
- Sofort Banking

Betalen via automatische incasso is niet mogelijk.

Ik wil een betaling doen en kom bij een website van Mollie. Klopt dat wel?

Ja, dit klopt en Mollie is betrouwbaar. Mollie is een tussenpersoon die zorgt voor beveiligde betalingen.

Kan ik op rekening betalen?

Nee, helaas is deze mogelijkheid alleen beschikbaar voor grote ondernemingen/vertaalbureaus, die een speciale betalingsovereenkomst hebben met KTV.

Ik kan een factuur van KTV niet vinden.

U ontvangt na elke aanmelding binnen enkele seconden een inschrijfbevestiging en factuur in uw mailbox.

Alle facturen voor de bijscholing die u bij KTV geboekt heeft, zijn eveneens beschikbaar via Mijn KTV > Facturen.

Webinars

Wat heb ik nodig om mee te doen met een webinar?

Om de webinars bij te wonen, heeft u het volgende nodig:

·         een laptop/PC/tablet/smartphone met een goede internetverbinding;

·         boxen, een koptelefoon of een headset; doorgaans is het geluid van een laptop toereikend en heeft u geen extra hardware nodig;

·         een unieke link om in te loggen. Deze ontvangt u uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar per e-mail.


Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan de spreker(s). Dit doet u schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform.

Indien u deelneemt aan een online werkcollege, kunt u zelf ook spreken en uw webcam delen met de andere deelnemers.

Krijg ik ook PE-punten voor het volgen van webinars?

Ja. Voor elk uur dat u een webinar volgt, heeft u recht op 1 PE-punt. Dit dient u zelf te registreren in uw PE-overzicht bij het Bureau Wbtv (middels het certificaat dat u binnen 14 dagen van KTV ontvangt).

Bent u bij een ander register ingeschreven? Grote kans dat u dan ook punten krijgt voor het volgen van webinars. Vraag dit na bij de instelling die uw accreditatie beheert.

Voor opnames van webinars kunt u eveneens PE-punten registreren.

 

Wat is een webinar?

Tijdens een webinar krijgt u live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
Een deskundige trainer begeleidt deze sessie. U kunt ook tussendoor schriftelijk vragen stellen.

Het volgen van een webinar is de ideale manier om snel en gemakkelijk interessante trainingen te volgen.

Is mijn pc/laptop geschikt voor het volgen van webinars?

Als u een pc of laptop heeft met toegang tot internet en u kunt er geluid op afspelen, dan kunt u een webinar volgen.
Wilt u checken of uw systeem voldoet aan de eisen: klik dan hier voor een test.

 

Moet ik speciale software aanschaffen of installeren?

Nee, u hoeft geen software aan te schaffen. U maakt een online verbinding met het KTV-webinarplatform. U bent binnen een paar seconden ingelogd.

Meer informatie over inloggen vindt u hier.

 

Heb ik een webcam nodig?

Nee, u hoeft geen webcam te gebruiken. Alleen de spreker gebruikt een webcam. 
Bij online werkcolleges is het prettig om een webcam te hebben, maar geen vereiste.

 

Hoe log ik in op het webinarplatform?

U ontvangt 24 uur voordat het webinar begint, een link naar het webinarplatform. Door op de link te klikken, komt u op een registratiepagina van KTV Webinars. Na het invullen van uw naam en uw e-mailadres, wordt u verbonden met het platform en komt u het online 'klaslokaal' binnen.

Bent u de link kwijt? Dan kunt u via Mijn KTV > Cursussen > Webinar ook de webinarlink vinden. Klik op het icoontje 'Webinar'.

Meer informatie over inloggen, vindt u hier.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik wel meedoen?

Ja, het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt. U kunt overal vandaan inloggen en het webinar bekijken.

Wanneer krijg ik een certificaat /pe-punten toegekend?

Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u

1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt; én

2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in Pdf-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen. De PDF kunt uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van u willen weten wat u opgestoken heeft, en wat u van het webinar vond. U dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Ik heb een webinar gemist, waar ik wel voor betaald heb. Krijg ik een opname?

Ja, u ontvangt standaard na elk webinar waarvoor u zich aangemeld heeft, een opname.

U ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen. U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Ik ben de link naar mijn webinar kwijt! Wat nu?

U kunt altijd via Mijn KTV > Cursussen > Webinar(serie) altijd de link naar uw webinar vinden. Klik op het icoontje 'Webinar' om toegang tot het platform te krijgen.

Ik lees dat er documentatie bij een cursus is. Waar kan ik dat vinden?

De cursusinformatie, die eventueel beschikbaar is (alsook de praktische informatie en routeinformatie, indien van toepassing) vindt u in Mijn KTV onder 'Cursussen' achter het betreffende onderdeel.

Opnames

Kan ik ook een opgenomen webinar bekijken?

Ja, sommige webinars worden ook als opname verkocht op onze website. Klikt u links bij het zoekfilter op 'Webinaropname' voor een overzicht.

Voor het bekijken van opnames van webinars kunt u eveneens PE-punten registreren mits u achteraf het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

 

Hoe bekijk ik een opname?

U ontvangt kort na de aankoop van een opname of na een livewebinar een e-mailbericht met daarin instructies.

Op het moment dat u de opname volledig hebt bekeken, ontvangt KTV een melding en doen wij u het certificaat toekomen mits u ook het evaluatieformulier heeft ingevuld. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.
U mag tussendoor kleine of lange pauzes nemen, als u maar binnen 7 dagen 100% van de opname bekijkt.

De opname blijft 7 dagen beschikbaar op deze unieke en besloten internetlocatie. De documentatie horend bij dit webinar vindt u in Mijn KTV. 

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van u willen weten wat u opgestoken heeft, en wat u van het webinar vond. U dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Hoe lang blijft een opname beschikbaar?

U krijgt standaard 7 dagen de tijd om een opname te bekijken. Mocht u meerdere opnames hebben gekocht, dan kunnen wij de termijn van 7 dagen verlengen. U kunt dat bij uw aankoop in het opmerkingenveld vermelden.

Evalueren webinars en trainingen

Het evaluatieformulier wordt niet verzonden; ik heb te weinig tekens gebruikt.

U dient uw aanwezigheid aan te tonen door uitgebreid schriftelijk te bevestigen wat er tijdens een webinar/training is aangeboden en wat u ervan opgestoken heeft.

Daartoe hebben wij een minimale hoeveelheid tekens (400) per open, verplichte vraag ingebouwd.

Waar kan ik het evaluatieformulier vinden?

De evaluatieformulieren bevinden zich standaard in Mijn KTV in de map 'Cursussen' achter de geboekte bijscholing.

Ik heb een serie/meerdaagse geboekt: wanneer moet ik evalueren?

Heeft u een pakket/serie gekocht, dan is het verstandig om tussentijds te evalueren.

Omdat er meerdere delen zijn, is het verstandig om tussentijds (lees: na elk webinar of na elke trainingsdag) een evaluatie te schrijven over het deel dat u gevolgd heeft. Hiermee voorkomt u dat u aan het einde van de serie niet meer goed weet waar de eerste delen over gingen. U kunt deze wekelijkse evaluatie invullen in de betreffende velden en dan tussentijds opslaan.

Na het evalueren van het laatste deel van een serie, vinkt u de optie aan 'Ik heb mijn evaluatie compleet en wil deze nu definitief verzenden'. Het formulier wordt dan naar KTV verzonden.