Nieuw met tolken?

Overal in Nederland worden Nederlandssprekende Oekraïners ingezet om landgenoten te helpen tijdens hun verblijf in Nederland. Het is bewonderenswaardig dat iedereen zijn steentje bijdraagt tijdens deze crisis, maar tolken is wel een vak. Feit is echter dat er maar een klein aantal professioneel tolken Oekraïens is… en dat alle hulp nu onmisbaar is.

Daarom deelt KTV Toetsing deze poster en vraagt u deze te delen onder uw connecties. Hiermee kunt u helpen informele taalhulpen zich bewust te laten worden van de basics van de gedragscode voor tolken. Mocht er belangstelling zijn voor meer verdieping, dan kunnen zij bij KTV een boekje over tolkhouding en tolktechniek kopen, een praktische handleiding voor gesprekstolken. Hierover is ook een online lesmodule beschikbaar waarin men in zes uur praktische handvatten aangereikt krijgt over de toepassing van de gedragscode voor tolken.

Zie: https://www.ktv-toetsing.nl/nl/cursus/tolkethiek/2861 en https://www.ktv-kennisnet.nl/nl/cursus/boek-tolktechnieken-en-deontologie/1467 

Op 13 april biedt KTV een gratis webinar aan: tolken voor dummies

Je kunt je aanmelden voor dit webinar via deze link: https://www.ktv-toetsing.nl/nl/cursus/spoedtolken_dummys/3116 

Voor mensen die professioneel tolk willen worden, biedt KTV opleidingen en toetsen aan:

 

Bel gerust voor meer informatie: 085 878 6269 (tussen 09.00-12.00 uur).


Download hier de poster || Deel deze informatie op LinkedIn || Deel deze informatie op Facebook