1 september: STAP-budget

Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor een opleiding. Je kunt soms zelfs gratis bijscholen, maar sowieso een stuk voordeliger jouw pe-punten vergaren!

Je kunt voor veel bijscholingen van KTV Kennisnet en KTV Toetsing het STAP-budget aanvragen. Schrijf je nu in en vraag per 1 september het STAP-budget aan bij UWV.

 

Om het budget aan te vragen, dien je voor 1 september een KTV-aanmeldingsbewijs in handen te hebben voor de bijscholing/opleiding die je wilt gaan volgen.

Hoe vraag je zo'n STAP-aanmeldingsbewijs aan?

  • Ga naar de agenda van KTV Kennisnet of de agenda van KTV Toetsing en vink bovenin het zoekfilter STAP-aanbod aan. Zo zie je het aanbod dat deze aanvraagperiode voor STAP-budget in aanmerking komt.
  • Kies de bijscholing die bij je past en klik op 'STAP aanvragen'.
  • Log in in jouw KTV-account. Heb je nog geen account bij KTV? Maak er dan hier één aan.
  • Vul daarna de gegevens in op het STAP-aanvraagformulier en vraag jouw aanmeldingsbewijs aan.

Je ontvangt binnen 48 uur een STAP-aanmeldingsbewijs via e-mail; hiermee kun je via het STAP-portaal van UWV het budget aanvragen.

Je kunt maar één aanmeldingsbewijs indienen, dus maak een goede keuze en profiteer optimaal van het STAP-budget.

Let op:

Het volgende STAP-aanvraagmoment is donderdag 1 september 2022 om 10:00 uur. Je kunt dan subsidie aanvragen voor bijscholingen die starten tussen 29 september en 30 januari 2023. Kies je een zelfstudiemodule zonder startdatum? Dat kan ook. 

OP=OP! Het is inmiddels bekend dat de STAP-subsidie snel op kan zijn. Aanvragen worden op volgorde van aanvraag behandeld. Zorg dat je op 1 september ruim van tevoren klaar zit in het STAP-portaal en jouw DigiD bij de hand hebt.