FAQ

Registreren, inloggen en inschrijven bij KTV

Ik ben niet werkzaam als tolk/ vertaler. Kan ik mij wel voor een training/webinar inschrijven?

Jazeker! Veel van onze trainingen/webinars zijn geschikt voor iedere zzp´er. Denk hierbij aan Nederlands, Geheugentraining of Uitspraak & stemgebruik. Wilt u weten of een training goed aansluit bij uw vak- of werkgebied? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 085 87 86 269 of via e-mail: info@ktv-kennisnet.nl. 

Ik heb nooit een wachtwoord ontvangen van KTV. Hoe kan ik inloggen?

U kunt zelf een wachtwoord aanmaken. Dit doet u als volgt:

Op deze website gaat u bovenin het menu naar ´Mijn KTV´. Vervolgens vult u het registratieformulier volledig in en bedenkt u zelf een wachtwoord. Daarna krijgt u via e-mail uw registratie- en inloggegevens. Inloggen doet u dan vervolgens via Mijn KTV.

Ik heb wel een account aangemaakt bij KTV, maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?

Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' U kunt dan via de link die u per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met KTV via 085 87 86 269 of info@ktv-kennisnet.nl. Wij kennen uw wachtwoord niet, maar geven u wel graag een nieuw wachtwoord. Wij verzoeken u om niet een tweede account aan te maken!

Mijn persoonlijke gegevens zijn gewijzigd. Kan ik mijn KTV-account aanpassen?

Ja, dat doet u snel en gemakkelijk via onze website. Dit doet u als volgt:

·         Log in via onze website via 'Mijn KTV'.

·         In 'Mijn KTV' ziet u een icoontje 'Mijn profiel'. U komt nu in uw persoonlijke omgeving waar u uw gegevens kunt wijzigen.

·         Vergeet niet op 'Bijwerken' te klikken om de wijzigingen op te slaan. 

Ik heb mij ingeschreven voor een training/webinar maar nog geen bevestiging gekregen. Hoe kan dat?

Wij sturen u altijd direct na inschrijving automatisch een bevestiging en uw factuur per e-mail. Check daarom eerst uw map met 'spam' om te kijken of ons bericht daar terecht is gekomen.
In Mijn KTV > Cursussen vindt u altijd een overzicht van de training waarvoor u zich aangemeld heeft, en in de map 'Facturen' vindt u alle KTV-facturen.

Staat de cursus/factuur er niet bij? Stuur ons dan een e-mail met uw gegevens en uw vraag. Het e-mailadres is administratie@ktv-kennisnet.nl. Wij kunnen dan nogmaals een bevestiging sturen.

 

Ik ben niet ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers, kan ik mij wel inschrijven voor een training/webinar bij KTV?

Iedere beroepstolk en -vertaler mag deelnemen aan de trainingen van KTV. Ook startende professionals zijn van harte welkom.

 

Hoe schrijf ik me in voor een training/webinar?

Bent u nieuw op deze website? Maak dan eerst een account aan via 'Mijn KTV' op deze website. Daarna volgt u de volgende stappen:

- Kies een training/webinar naar wens en klik op 'Nu inschrijven'. 
- Voeg eventueel nog een andere training toe door op 'Meer cursussen toevoegen' te klikken.
- Hier kunt u ook extra opties aangeven. Bijvoorbeeld of u een laptop wilt huren, een boek erbij wil kopen of bijvoorbeeld wilt deelnemen aan een eventuele borrel. Vink het betreffende vakje aan indien u voor een optie kiest.
- Controleer uw gegevens.  
- Kies uw betaalmethode en bevestig de algemene voorwaarden.

U ontvangt altijd direct een bevestiging en factuur per e-mail. Is dat niet zo? Bel of mail ons dan via 085 87 86 269 of administratie@ktv-kennisnet.nl. Check ook altijd eerst even of het bericht niet uw spam-map terecht is gekomen. 

 

 

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan, als ik een KTV-account aanmaak op deze site?

De door u verstrekte gegevens worden gebruikt voor het aanmaken van presentielijsten, certificaten, badges en overige gepersonifieerde documenten.
Zorg er t.a.t. voor dat uw gegevens volledig en correct ingevuld zijn in Mijn KTV.

Bij KTV respecteren wij uw privacy en daarom spannen wij ons tot het uiterste in om de aan KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV verstrekte gegevens te beschermen, die een persoon identificeren of kunnen identificeren. In artikel 9 van onze Algemene Voorwaarden kunt u lezen over ons privacybeleid en de wijze waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt door KTV Kennisnet en KTV Toetsing BV.

Ik krijg continu een foutmelding bij het inloggen.

Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres.

Ben u uw wachtwoord kwijt? Probeer eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen door te klikken op 'Mijn KTV' en dan op 'Wachtwoord vergeten?' U kunt dan via de link die u per e-mail ontvangt een nieuw wachtwoord instellen.

PE: informatie en registratie

Hoe weet ik hoeveel PE-punten ik reeds heb behaald?

Uw totale aantal behaalde PE-punten kunt u uitsluitend verifiëren bij het Bureau Wbtv.
In Mijn Wbtv is een overzicht van de gevolgde bijscholingsactiviteiten te vinden, mits u deze zelf bij het Bureau heeft aangemeld via Mijn Wbtv.

 

Hoeveel PE-punten moet ik halen?

Indien u in het Rbtv ingeschreven staat, dient u 80 PE-punten te vergaren gedurende uw inschrijving. Een inschrijving in het register is vijf jaar geldig.

Meer informatie leest u hier

Hoe weet het Bureau Wbtv dat ik meedoe met een training/webinar bij KTV?

U dient zelf uw behaalde PE-punten te registreren bij het Bureau Wbtv op basis van het certificaat dat u van KTV ontvangt.

KTV is als bijscholingsinstituut niet verantwoordelijk voor het doorgeven van uw aanwezigheid, slechts voor het uitgeven van een bewijs van deelname. Bij een steekproef door het Bureau Wbtv dient u te kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk een training/webinar heeft bijgewoond door middel van het tonen van het certificaat. Archiveert u de cursusinformatie en certificaat dus goed.

Krijg ik ook een certificaat van deelname?

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in PDF-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen.
De PDF kunt u uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

De certificaten die u bij KTV behaald heeft, zijn op elk gewenst moment beschikbaar in Mijn KTV (mapje 'Certificaten').

Krijg ik punten voor huiswerk (lees- en schrijfopdrachten)?

Opdrachten ter voorbereiding van een cursus worden onderverdeeld in de volgende categorieën: 

Lezen

20 A4-pagina’s

1 pe-punt

Huiswerkopdrachten

per 4 A4-pagina’s

1 pe-punt

Vertaalopdrachten

per 250 woorden in de brontekst

1 pe-punt

 

U dient zelf uw behaalde pe-punten te registreren bij het Bureau Wbtv.

Het is uw verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat u over het lesmateriaal waarvoor punten zijn toegewezen, beschikt en dat u de voorbereidingsopdracht tijdig heeft ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. U kunt op de cursuspagina zien hoeveel pe-punten u als voorbereiding kunt registreren in uw Wbtv-account.

Waar kan ik de cursusinformatie vinden?

Ook als een training al geweest is, kunt u de cursusinformatie downloaden via Mijn KTV.

Gaat u dan naar het mapje Cursussen > Webinar/training > Cursusinfo. Er wordt een PDF gedownload waar alle benodigde informatie voor uw pe-registratie op vermeld staat.

Hoeveel punten moet ik in Mijn Wbtv registreren?

Op het certificaat worden alle punten vermeld die behaald kunnen worden voor deze bijscholingsactiviteit. Echter, voor de lees-, schrijf- en vertaalopdrachten is het uw eigen verantwoordelijkheid te kunnen bewijzen dat u het studie-/leesmateriaal waaraan punten zijn toegewezen, heeft doorgenomen en dat u eventuele voorbereidingsopdracht(en) tijdig heeft ingeleverd. KTV archiveert de presentielijsten en de ingeleverde opdrachten. U kunt op het certificaat zien hoeveel pe-punten u maximaal als voorbereiding kunt registreren in uw Wbtv-account. Als u de voorbereidingsopdracht(en) niet heeft ingeleverd, mag u hiervoor geen punten registreren in uw Wbtv-account.

Tarieven en betalen

Online aankopen kan je toch binnen 7 dagen zonder opgaaf van redenen ontbinden?

Een deelnemer die zich als particuliere consument, niet handelend in bedrijf of beroep, aanmeldt voor een eendaagse of meerdaagse cursus, heeft op grond van art. 7:46d Burgerlijk Wetboek het recht binnen zeven dagen nadat hij/zij zich via de website heeft aangemeld, de inschrijving te ontbinden zonder nadere opgaaf van redenen.

Handelt u als freelancer, eenmanszaak, werknemer, leidinggevende, eigenaar van een vertaalbureau etc? Dan is het recht op retour zoals vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek niet van toepassing.

Ik wil mijn inschrijving annuleren. Kan dit?

Soms loopt een planning anders dan van tevoren bedacht. U kunt dan ook altijd uw inschrijving annuleren. Houdt u er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

- Tot vier weken van te voren annuleren kost 50 euro per inschrijving. Dit is exclusief btw. Het restant kunt u terugontvangen, of u kiest ervoor om het bedrag als tegoed aan te houden.

- Annuleert u uw deelname korter dan vier weken van tevoren, dan brengen wij 100% van het factuurbedrag in rekening. U ontvangt dan geen geld retour.

- U kunt wel altijd een collega uw plaats laten innemen op de overeengekomen dag. Dit geeft u door via: administratie@ktv-kennisnet.nl.

- Wij ontvangen uw annulering graag via e-mail: administratie@ktv-kennisnet.nl.

Meer informatie over annuleringen, leest u in artikel 5 van onze algemene voorwaarden.

KTV berekent btw. Is dat wel juist? Opleidingen behoren toch btw-vrij te zijn?

Alleen onderwijsinstellingen die staan ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) zijn vrijgesteld van btw. Inschrijving in het CRBKO is niet verplicht. Vooral voor opleidingsbureaus waarvan de deelnemers vooral particulieren zijn, is het aantrekkelijk btw-vrijstelling te hebben. Dat geldt niet voor KTV. Onze deelnemers zijn vooral zelfstandige ondernemers die zelf de btw weer kunnen verrekenen. 

Ik zie dat ik 30 euro korting krijg als ik me voor drie studieprogramma´s inschrijf. Van het derde studieprogramma waarvoor ik mij wil opgeven is de inschrijving nog niet geopend. Kan ik wel korting krijgen?

U krijgt altijd 30 euro korting als u zich binnen één kalenderjaar inschrijft voor drie verschillende studieprogramma’s. Die korting verrekenen wij automatisch als u dat in één keer doet. Schrijft u zich op verschillende momenten in, dan wordt de korting ook automatisch berekend. Bij elke extra inschrijving binnen één kalenderjaar, ontvangt u opnieuw 30 euro korting.

Ik wil mij inschrijven voor een training die pas over 8 maanden plaatsvindt; waarom moet ik nu al betalen?

KTV werkt met een automatisch registratiesysteem dat gekoppeld is aan een betaalmodule (iDEAL, creditcard, Paypal). Dit systeem bundelt en verwerkt direct en automatisch presentielijsten en uw persoonlijke gegevens.

Daarnaast betalen wij trainers, locaties, arrangementen, vluchten, accommodaties etc. veelal vooruit. 

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt via de website op verschillende manieren betalen:

- via iDeal (gratis)
- met uw creditcard (+2,8% transactiekosten)
- met Paypal (+3,4% + 0,45 euro transactiekosten)
- Mistercash / BanContact
- Sofort Banking

Betalen via automatische incasso is niet mogelijk.

Doet u een inschrijving voor een medewerker en wil uw bedrijf een factuur ontvangen? Stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.
Kunt u uw aanmelding niet in één keer betalen, en wilt u een betaalafspraak maken? Stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.

Ik wil een betaling doen en kom bij een website van Mollie. Klopt dat wel?

Ja, dit klopt en Mollie is betrouwbaar. Mollie is een tussenpersoon die zorgt voor beveiligde betalingen.

Kan ik op rekening / op factuur betalen?

Nee, helaas is deze mogelijkheid alleen beschikbaar voor grote ondernemingen/vertaalbureaus, die hiertoe een verzoek bij KTV hebben neergelegd.
Mocht u hiervoor in aanmerking willen komen, stuur dan een bericht aan administratie@ktv-kennisnet.nl.

Ik kan een factuur van KTV niet vinden.

U ontvangt na elke aanmelding binnen enkele seconden een inschrijfbevestiging en factuur in uw mailbox (check voor de zekerheid ook uw spambox).

Alle facturen voor de bijscholing die u bij KTV geboekt heeft, zijn eveneens beschikbaar via Mijn KTV > Facturen.

Hoeveel btw wordt er voor bijscholingen gerekend?

KTV hanteert een btw-tarief van 21% op bijscholingsactiviteiten.

Webinars/meetings

Wat heb ik nodig om mee te doen met een online activiteit?

Om een online bijscholing bij te wonen, heeft u het volgende nodig:

·         een laptop/PC/tablet/smartphone met een goede internetverbinding;
·         boxen, een koptelefoon of een headset; doorgaans is het geluid van een laptop toereikend en heeft u geen extra hardware nodig;
·         een unieke link om in te loggen. U ontvangt uiterlijk 24 uur voor de start van de online bijscholing de instructies om in te loggen. De registratielink vindt u in
          Mijn KTV.

Tijdens webinars kunt u vragen stellen aan de spreker(s). Dit doet u schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform.
Indien u deelneemt aan een online meeting, kunt u zelf ook spreken en uw webcam delen met de andere deelnemers en zo uw vragen (mondeling) stellen.

Krijg ik ook PE-punten voor het volgen van webinars/meetings?

Ja. Voor elk uur dat u online bijscholing volgt, heeft u recht op 1 PE-punt. Dit dient u zelf te registreren in uw PE-overzicht bij het Bureau Wbtv (middels het certificaat dat u binnen 14 dagen van KTV ontvangt).

Bent u bij een ander register ingeschreven? Grote kans dat u dan ook punten krijgt voor het volgen van online bijscholing. Vraag dit na bij de instelling die uw accreditatie beheert.

Voor veel opnames van online bijscholingen kunt u eveneens PE-punten registreren. Dit geldt bijvoorbeeld (vaak) niet voor meetings.

 

Wat is een webinar?

Tijdens een webinar krijgt u live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
Een deskundige trainer begeleidt deze sessie. U kunt ook tussendoor schriftelijk vragen stellen.

Het volgen van een webinar is de ideale manier om snel en gemakkelijk interessante trainingen te volgen.

Is mijn pc/laptop geschikt voor het volgen van webinars?

Als u een pc of laptop heeft met toegang tot internet en u kunt er geluid op afspelen, dan kunt u een webinar volgen.
Wilt u checken of uw systeem voldoet aan de eisen: klik dan hier voor een test.

 

Moet ik speciale software aanschaffen of installeren?

Nee, u hoeft geen software aan te schaffen. U maakt een online verbinding met het KTV-webinarplatform. U bent binnen een paar seconden ingelogd.

Meer informatie over inloggen vindt u hier.

 

Heb ik een webcam nodig voor een webinar of meeting?

Bij webinars heeft u geen webcam nodig.  Alleen de spreker gebruikt een webcam. 

Bij meetings is het prettig om een webcam te hebben in verband met het interactieve karakter van de meeting, maar het is geen vereiste.

Hoe log ik in op Zoom?

U vindt in Mijn KTV > Cursussen > Webinar de registratielink voor het webinar/de meeting. Klik op het icoontje 'Webinar'.

Na het registreren ontvangt u een nieuwe link om in te loggen op de starttijd van het webinar/de meeting.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik wel meedoen?

Ja, het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt. U kunt overal vandaan inloggen en het webinar bekijken.

Wanneer krijg ik een certificaat /pe-punten toegekend?

Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u

1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt *; én

2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een certificaat van deelname per e-mail (in Pdf-formaat). Dit dient u zelf uit te printen en bij uw pe-archief te voegen. De PDF kunt uploaden naar Mijn Wbtv om uw punten te registreren.

* Niet elke meeting wordt opgenomen zoals bij webinars wel het geval is. Live deelname kan bij meetings verplicht zijn. Checkt u dit bij de betreffende cursus.

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van u willen weten wat u opgestoken heeft, en wat u van het webinar vond. U dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Ik heb een webinar gemist, waar ik wel voor betaald heb. Krijg ik een opname?

Ja, u ontvangt standaard na elk webinar waarvoor u zich aangemeld heeft, een opname.

U ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen. U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Ik ben de link naar mijn webinar kwijt! Wat nu?

U kunt altijd via Mijn KTV > Cursussen > Webinar(serie) de link naar uw webinar vinden. Klik op het icoontje 'Webinar' om toegang tot het platform te krijgen.

Ik lees dat er documentatie bij een cursus is. Waar kan ik dat vinden?

De cursusinformatie, die eventueel beschikbaar is (alsook de praktische informatie en routeinformatie, indien van toepassing) vindt u in Mijn KTV onder 'Cursussen' achter het betreffende onderdeel.

Wat is een meeting?

Tijdens een meeting krijgt u live een lezing te zien, ondersteund door een PowerPoint-presentatie en het webcambeeld van de spreker. Gewoon thuis of op kantoor.
De deelnemers aan een meeting mogen hun webcam delen, en ook hun microfoon aanzetten. U kunt dus mondeling vragen stellen. U ziet iedereen in beeld: uw collega's en de trainer.

Een meeting is een ideale manier om interactief en online workshops en trainingen te volgen. Vaak is het bij meetings vereist dat u deze live volgt (de opname wordt doorgaans niet beschikbaar gesteld).

Hoe wordt mijn aanwezigheid bij online bijscholingen geverifieerd?

Tijdens webinars, opnames en online meetings wordt uw aanwezigheid gemonitord; voor de registratie van uw punten is het belangrijk dat u actief deelneemt aan het webinar/de meeting en voor de volledige duur aanwezig bent of de opname achteraf bekijkt.

Binnen Zoom wordt er geklokt wanneer uw inlogt en uitlogt, en bij de opnames worden eveneens logboeken aangemaakt. Daarnaast kijkt KTV kritisch naar uw evaluatie.
Op basis van de logboeken en uw evaluatie kan KTV verifiëren of u aanwezig bent geweest.

Ik kan onverhoopt niet live deelnemen aan een online bijscholing die ik geboekt heb. Wat nu?

Indien u een webinar(serie) geboekt heeft en u één of meerdere delen niet live volgen, dan kunt u achteraf de opname bekijken. De opname van een webinar wordt zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 24 uur beschikbaar gesteld in Mijn KTV > Opname (bij een serie dient u de serie 'open te klappen' om de onderdelen/opnames te zien).

Bij meetings zijn er met docenten afspraken gemaakt over de livedeelname. Bekijk in de cursusinformatie (Mijn KTV > Cursusinfo) of u live aanwezig moet zijn of niet. Indien het geen verplichting is, wordt een opname beschikbaar gesteld. Houdt u er wel rekening mee dat het bij meetings doorgaans vereist is dat u live deelneemt.

Hoeveel certificaten ontvang ik per webinarserie?

Indien u een serie volgt, ontvangt u één certificaat.

Opnames

Kan ik ook een opgenomen webinar bekijken?

Ja, sommige webinars worden ook als opname verkocht op onze website. Klikt u links bij het zoekfilter op 'Webinaropname' voor een overzicht.

Voor het bekijken van opnames van webinars kunt u eveneens PE-punten registreren mits u achteraf het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.

 

Hoe bekijk ik een opname?

U ontvangt kort na de aankoop van een opname of na een livewebinar een e-mailbericht met daarin instructies.

Op het moment dat u de opname volledig hebt bekeken, ontvangt KTV een melding en doen wij u het certificaat toekomen mits u ook het evaluatieformulier heeft ingevuld. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Webinar > Evaluatie invullen.
U mag tussendoor kleine of lange pauzes nemen, als u maar binnen 7 dagen 100% van de opname bekijkt.

De opname blijft 7 dagen beschikbaar op deze unieke en besloten internetlocatie. De documentatie horend bij dit webinar vindt u in Mijn KTV. 

Waarom moet ik een evaluatieformulier invullen?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van u willen weten wat u opgestoken heeft, en wat u van het webinar vond. U dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Hoe lang blijft een opname beschikbaar?

U krijgt standaard 7 dagen de tijd om een opname te bekijken. Mocht u meerdere opnames hebben gekocht, dan kunnen wij de termijn van 7 dagen verlengen. U kunt dat bij uw aankoop in het opmerkingenveld vermelden.

Evalueren online bijscholing en trainingen

Het evaluatieformulier wordt niet verzonden; ik heb te weinig tekens gebruikt.

U dient uw aanwezigheid aan te tonen door uitgebreid schriftelijk te bevestigen wat er tijdens een webinar/training is aangeboden en wat u ervan opgestoken heeft.

Daartoe hebben wij een minimale hoeveelheid tekens (400) per open, verplichte vraag ingebouwd.

Waar kan ik het evaluatieformulier vinden?

De evaluatieformulieren bevinden zich standaard in Mijn KTV in de map 'Cursussen' achter de geboekte bijscholing.

Ik heb een serie/meerdaagse geboekt: wanneer moet ik evalueren?

Heeft u een pakket/serie gekocht, dan is het verstandig om tussentijds te evalueren.

Omdat er meerdere delen zijn, is het verstandig om tussentijds (lees: na elk webinar of na elke trainingsdag) een evaluatie te schrijven over het deel dat u gevolgd heeft. Hiermee voorkomt u dat u aan het einde van de serie niet meer goed weet waar de eerste delen over gingen. U kunt deze wekelijkse evaluatie invullen in de betreffende velden en dan tussentijds opslaan.

Na het evalueren van het laatste deel van een serie, vinkt u de optie aan 'Ik heb mijn evaluatie compleet en wil deze nu definitief verzenden'. Het formulier wordt dan naar KTV verzonden.

Waarom moet ik evalueren?

Als geaccrediteerde instelling moet KTV kunnen aantonen dat deelnemers aanwezig waren bij webinars/meetings en trainingen. Het bijscholingsdoel is één ding, de presentie aantonen is een tweede verplichting; beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat een deelnemer 2 uur lang ingelogd is, wil niet zeggen dat men ook bij het scherm heeft gezeten en heeft meegeluisterd. Vandaar dat wij graag van u willen weten wat u opgestoken heeft, en wat u van het webinar/de meeting vond. U dient de evaluatie zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Dit geldt ook voor trainingen op locatie; na afloop van een trainingsdag ontvangt u een evaluatieformulier dat u ingevuld kunt inleveren.

Hoe worden trainingen op locatie geëvalueerd?

Bij trainingen op locatie worden er evaluatieformulieren uitgedeeld (op papier), die u ter plekke kunt invullen en indienen.