Congrestolken – een beroep of roeping? (opname)

Tijdens dit webinar delen twee ervaren simultaantolken graag hun blik op het beroep en vertellen over Congrestolken – een coöperatie voor tolken en door tolken. Aan bod komen onderwerpen als de onzekerheden in het bestaan van een tolk, interactie met klanten en samenwerking met collega’s. 

Dit webinar laat de deelnemers kennismaken met het beroep congrestolk. Om deelnemers bewust te maken van het unieke karakter van het congrestolken en de manier waarop de congrestolk op alle stadia van een opdracht de kwaliteit van zijn/haar werk probeert te waarborgen, worden tijdens het webinar o.a. geheimhouding, teamsamenstelling en werkomstandigheden besproken. 

 • Voorstellen: wie zijn we, waar komen we vandaan en hoe zijn we congrestolk geworden? Wat zijn onze ambities, wat vinden we leuk aan het werk (en wat minder), hoe houden we de kwaliteit van ons werk hoog? Welke normen en waarden hebben we hoog in het vaandel?

 • Wat is een congrestolk en hoe verschilt dit werk van andere vormen van tolken?

 • Een dag als congrestolk:
  • Voorbereiding: de dagen voor de tolkopdracht
  • Voorbereiding op de dag zelf 
  • De meeting zelf
  • Na afloop van de tolkopdracht

 • Normen en waarden voor een conferentietolk 

Hildo Bos en Irina van Erkel werken meer dan 20 jaar als simultaantolken en zijn lid van Congrestolken in Amsterdam. Hildo heeft zijn studie in Parijs afgerond, Irina studeerde in Moskou aan wat nu de Linguistic University heet. Beiden hebben ervaring met tolken op verschillende gebieden en in uiteenlopende settings.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Tolkcompetentie, Zakelijke competentie
Contacturen
1,00
Voorbereiding
 
Totaal
1,00

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Details van deze opname:

U ontvangt na aankoop van de opname een link waarmee u gedurende 7 dagen de opname kunt openen en afspelen.

Duur: 58 minuten
Beschikbaarheid: 7 dagen na aankoop
Documentatie: geen
Certificaat van deelname: ja, per e-mail

Hoe werkt het?

Om een opname te bekijken, heeft u een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig. 
Bij opnames is het beeld van de spreker niet zichtbaar, alleen de presentatie. U ontvangt deze presentatie ook per e-mail als handout, zodat u desgewenst aantekeningen kunt maken.


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor opnames en webinars.

"Alles was super zinvol! Ik ben heel dankbaar dat ik alles mocht horen. Alles was heel professioneel en ruimhartig gedeeld door collega- sprekers!"

"Sprekers gaven veel praktijkinformatie, met tips en trucs, inclusief informatie over beroepsverenigingen; ik werk af en toe als congrestolk zonder eigenlijke opleiding daartoe te hebben gevolgd, dus ik vind het fijn insight informatie te krijgen van twee ervaren congrestolken - veel herkenbare situaties en tips over hoe daarmee om te gaan."

Direct beschikbaar
 • PE 1
 • 35,- (excl. BTW)
 • Online