De gerechtsdeurwaarder aan het woord (opname)

De gerechtsdeurwaarder aan het woord: over incasseren van geldvorderingen en uitvoeren van ambtelijke opdrachten. Van pre-incasso via gerechtelijke fase tot en met de executiefase. Voor iedereen die meer inzicht wil hebben in de werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder. Wat kan een gerechtsdeurwaarder doen voor een schuldeiser? Wat betekent dat voor de wanbetaler? Uitleg van de juridische termen en processen.

Aan de hand van enkele voorbeeldzaken, zal het traject dat wordt doorlopen om een geldvordering te incasseren van pre-incasso tot en met executie worden uitgelegd. Daarbij zullen de specifieke juridische termen die in de deurwaarderswereld heel gebruikelijk zijn, worden uitgelegd. Diverse ambtelijke stukken die deurwaarders uitbrengen komen zo aan bod, welk doel ze hebben en wat de consequenties voor de wanbetaler/debiteur zijn. Cursisten kunnen eventueel een casus voorleggen aan de deurwaarder zodat juridisch meer inzicht ontstaat.

Onderwerpen die aan de orde komen:

 • Wat is het verschil tussen een gerechtsdeurwaarderskantoor en een incassobureau?
 • Welke verschillende fasen worden doorlopen om een geldvordering te incasseren?
 • Uitleg over specifieke juridische termen WIK, ambtelijk stuk, exploot, dagvaarding, BVV, derdenbeslag, vliegtuigbeslag, WSNP, etc.
 • Welke partijen naast schuldeiser en wanbetaler kunnen bemoeienis hebben en waarvoor (advocaat /rechter/werkgever/schuldhulpverlening)?
 • Een wanbetaler in het buitenland
 • Waarop kan er beslag worden gelegd?
 • Conservatoire beslagen
 • Huurschuld; wanneer volgt ontruiming?

Maarten Verheij is in 1999 in dienst getreden bij Gerechtsdeurwaarderskantoor De Best & Partners als incasso-medewerker. In 2002 start hij met de HBO-opleiding gerechtsdeurwaarder. Na het behalen van het diploma is hij toegevoegd –kandidaat gerechtsdeurwaarder bij hetzelfde kantoor.  Deurwaarder De Best gaat met pensioen in 2008 en samen met 2 collega’s neemt Maarten het kantoor over. Datzelfde jaar wordt Maarten (in naam der Koningin) benoemd tot gerechtsdeurwaarder. In 2013 volgde een fusie met een deurwaarderskantoor uit dezelfde regio.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Vertaalcompetentie, Tolkcompetentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Details van deze opname:

Je ontvangt na aankoop van de opname een link waarmee je gedurende 7 dagen de opname kunt openen en afspelen.

Duur: 1:53:19 minuten
Beschikbaarheid: 7 dagen na aankoop
Documentatie: PowerPoint als hand-out in PDF
Aantal PE: 2
Certificaat van deelname: ja, per e-mail

 

Hoe werkt het?

Om een opname te bekijken, heb je een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig. 
Bij opnames is het beeld van de spreker niet zichtbaar, alleen de presentatie. Je ontvangt deze presentatie ook per e-mail als hand-out, zodat je desgewenst aantekeningen kunt maken.
 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor opnames en webinars.

'Het niveau was adequaat voor mij, om beter grip te krijgen op hoe het in de werkelijkheid gaat, en hielp mij met het vergaren van terminologie.'

'Voor mij was het webinar qua inhoud en niveau interessant . Ik heb nuttig informatie en tips meegekregen die ik kan gebruiken in mijn werk als tolk.'

'Heel deskundig verteld. Er waren voorbeelden van de praktijk van de gerechtsdeurwaarder.De filmpjes tussendoor waren leerzaam.'

'Duidelijk is te merken dat de spreker veel kennis van zaken heeft. Hij geeft voorbeelden die mij ook kunnen helpen bij het begrijpen van (Duitse) teksten als ik de naar het Nederlands moet vertalen.'

 • PE 2
 • 45,- (excl. BTW)
 • Online