Individuele trainingssessies Engels

Veel mensen ervaren het communiceren in het Engels als een narigheid. Of de communicatie nou in schrift of spraak is, men maakt zich vaak zorgen over de woordkeuze of dat de grammatica niet juist is. En als we voor een groep moeten spreken, moeten we ons zelfverzekerd presenteren. En wat nu als er uitspraakfoutjes worden gemaakt?

NB: Deze training kan op dit moment wel geboekt worden, maar de docent kan pas in september 2024 met een nieuw traject starten.

Voor die mensen is deze cursus een uitkomst: door 7 weken intensief de taal te bestuderen, én in de praktijk te oefenen, kunnen we de narigheid omzetten in plezier. Het leuke aan deze cursus is dat de invulling ervan helemaal bepaald wordt door de deelnemer—het is maatwerk, afgestemd op wat nodig is om duidelijk en helder in het Engels te kunnen lezen, schrijven en spreken. Onderdelen die we tijdens de cursus behandelen zijn bijvoorbeeld de taalfuncties—iemand begroeten, laten blijken dat je het ergens niet mee eens bent, of advies geven. Of we kunnen het zelfvertrouwen in het spreken oefenen—door middel van enkele kleine presentatieopdrachten oefenen we niet alleen de spreekvaardigheid, maar ook de woordenschat en de grammatica. 

Lesschema

Tijdens de eerste sessie bespreekt de docent met jou waar je zelf tegenaan loopt. Door middel van een diagnostische toets stelt hij jouw beginniveau vast. Daarna stel je samen met hem een leerplan op, met daarin de relevante leerdoelen die je aan het eind van de cursus hebt behaald. Aan de hand van het leerplan wordt een invulling gemaakt voor de resterende zes weken.

Martijn Lemmen studeerde tijdens zijn bachelor Engelse Taal en Cultuur aan Universiteit Leiden. Daarna studeerde hij daar de MA-opleiding Translation in Theory and Practice, met als specialisatie Legal Translation. Na zijn MA werd hij docent Taalvaardigheid aan dezelfde universiteit, waar hij nu ook bezig is met zijn dissertatie.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
7,00
Voorbereiding
 
Totaal
7,00

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Praktische informatie

  • De sessies worden via Zoom gegeven. Uiterlijk 24 uur voor de start van de eerste sessie ontvang je een unieke link waarmee je kunt registreren en inloggen op het webinarplatform.
  • Voor de sessies heb je een laptop of computer nodig met een goede internetverbinding, en een webcam en microfoon.
  • Iedere deelnemer krijgt een syllabus waarin beknopt een checklist staat met de meest gemaakte grammaticale fouten. Tijdens de cursus haken we daar verder op in, en uiteraard krijg je daarbij voldoende uitleg, zodat je de theorie kunt gebruiken in de praktijk. 

'Super. Helemaal op maat en heel waardevol.'

'Martijn Lemmen is echt een enorm goede docent die een extra beloning verdient voor zijn harde werk :-) Vaak duurden de lessen zelfs ook een stuk langer dan een uur.'

'Gewoon heel tevreden. Fijne en kundige docent en goede lesstof.'

Verbeter
In overleg
  • PE 7
  • 482,50 (excl. BTW)
  • Online