Een introductie tot CAT-tools: memoQ (opname)

memoQ is zeer gebruiksvriendelijk en snel onder de knie te krijgen. Wil je weten of memoQ bij je past? Volg dan dit webinar. Via korte demonstraties passeren de meest gebruikte functies de revue.

Tijdens dit webinar krijg je uitleg over deze CAT tool, en hoe je er het meeste profijt van kunt hebben.

We gaan stapsgewijs door de volgende onderwerpen:
 
- introductie tot memoQ
- hoe ziet het programma eruit (gebruiksvriendelijkheid)
- de functionaliteiten binnen memoQ
- vertalingen importeren, vertalen en exporteren
- hoe, wat, waar: vertaalgeheugens
- hoe, wat, waar: term bases
- hoe, wat, waar: LiveDocs
- kosten, ondersteuning en training
 
 

Sandra Maçorano Florindo, erkende memoQ-trainer

Sandra studeerde aan de Vertaalacademie van Maastricht (opleiding tolk/vertaler Frans en Portugees). Daarna werkte ze een jaar als projectmanager bij een vertaalbureau in Den Haag en vervolgens zo´n tien jaar als vertaalster en trainster Portugees. Tijdens haar loopbaan als vertaalster studeerde ze Engels aan de ITV Hogeschool in Utrecht. Ze heeft bij Kilgray de opleiding tot memoQ-trainer gevolgd. Haar ervaring als taaltrainster, vertaalster en haar ruime ervaring met het gebruik van memoQ vormen een goede basis voor het geven van CAT-tooltrainingen. Het streven is om de werkwijze binnen memoQ op een zo duidelijk mogelijke manier uit te leggen, zodat u snel zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Technische competentie
Contacturen
1,50
Voorbereiding
 
Totaal
1,50

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Details van deze opname:

Je ontvangt na aankoop van de opname een link waarmee je gedurende 7 dagen de opname kunt openen en afspelen.

Duur: 1 uur en 38 minuten
Beschikbaarheid: 7 dagen na aankoop
Documentatie: PowerPoint/handout in PDF
Aantal PE: 1,5
Certificaat van deelname: ja, per e-mail

Hoe werkt het?

Om een opname te bekijken, heb je een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig. 
Bij opnames is het beeld van de spreker niet zichtbaar, alleen de presentatie. Je ontvangt deze presentatie ook per e-mail als handout, zodat je desgewenst aantekeningen kunt maken.


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor opnames en webinars.

"Overzichtelijk en vlot gebracht door de spreker zonder technische problemen. Alles was zinvol."

"Ik denk al een tijd over het aanschaffen van een CAT tool, en met name de gebruiksvriendelijkheid van MemoQ vind ik aantrekkelijk. Ook dat je gemakkelijk oude vertaling kunt invoeren. Het ziet er allemaal redelijk eenvoudig uit. Ooit eens kennisgemaakt met Trados, DejaVu, en dat vond ik allemaal behoorlijk ingewikkeld (ben niet zo technisch). Alles tijdens dit webinar was zinvol! Er is vast nog veel meer te vertellen over MemoQ maar dit waren wel de belangrijkste dingen. Het ging wel wat snel allemaal, maar gelukkig kon ik de opname soms even stilzetten of een stukje terugspoelen. Zeer nuttige informatie en ik ben nu ook enthousiast over MemoQ."

"Ik ben op dit moment op zoek naar een CAT-tool dat voor mij het beste werkt/past en ik moet zeggen dat na dit webinar mijn voorkeur naar memoq gaat. Mede dankzij Sandra's heldere en duidelijke uitleg en gebruikte voorbeelden. Mijn uiteindelijke beslissing gaat mij helpen om mijn werk sneller te verrichten, en in dit opzicht is dit webinar zeer leerzaam voor mij geweest."

"Inhoud heel adequaat en direct toepasbaar. Erg fijn! Heb ook wel eens anders meegemaakt. Niveau uitstekend. Ik had een webinar nodig om te kunnen starten met memoq en dat is gelukt. De spreker heeft zich gehouden aan het melden van zinvolle content en ging niet onnodig op in details."

Direct beschikbaar
  • PE 1.5
  • 40,- (excl. BTW)
  • Online