Netwerken voor introverten

Netwerken is een manier om relaties op te bouwen en te onderhouden, die belangrijk zijn voor zowel onze persoonlijke groei als ons professioneel succes. Vind je het lastig om de eerste stap te zetten? In dit webinar krijg je tips om jezelf beter voor te bereiden op netwerken, zodat je deze gelegenheden volop kunt benutten.

Veel introverten (en ook niet-introverten) worden al nerveus bij het idee van netwerken en een zaal vol onbekenden in te moeten lopen of iets over zichzelf te moeten vertellen. Het is echter belangrijk voor onze professionele en persoonlijke ontwikkeling om een goed netwerk met contacten op te bouwen en te onderhouden. En het kan ook heel leuk zijn!

In dit webinar bespreken we tips en strategieën om jezelf beter voor te bereiden op netwerkevenementen. Zo voel je je meer op je gemak en kun je deze interacties beter benutten.

Lesschema

1.     We beginnen met het bespreken van de onderliggende redenen waarom we netwerken zo eng vinden. Door een aantal veelvoorkomende angsten te benoemen, kunnen we onszelf beter voorbereiden.

2.     Als we er altijd zo tegenop zien, waarom willen we dan toch netwerken? Wat is ons doel? Ben je op zoek naar nieuwe klanten? Wil je collega’s leren kennen? Nieuwe kennis opdoen? Door na te denken over wat je doel is, kun je mensen gerichter benaderen en evenementen kiezen die bij je passen.

3.     Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk je ‘elevator-pitch’. We bespreken hoe je jezelf in een paar korte zinnen kunt voorstellen en informatie deelt die aansluit bij je je netwerkdoel.

4.     Online netwerkmogelijkheden zijn ideaal voor introverte personen. Sociale media en het internet hebben het voor verlegen mensen een stuk gemakkelijker gemaakt om deel te nemen aan allerlei netwerkgroepen. Hoe vind je relevante groepen en hoe kun je hieraan deelnemen? Wat zijn de do’s en don’ts voor online interacties.

5.     Klaar voor (de overstap naar) een fysiek evenement? Begin klein en kies een evenement dat bij je past. We bespreken diverse soorten evenementen, hoe je andere deelnemers kunt aanspreken en hoe je je netwerkdoelen kunt bereiken.

6.     Alleen eenmalige contacten maken is niet voldoende om een netwerk op te bouwen. Hoe doe je follow-up na een evenement en onderhoud je je netwerk?

7.     Hoe organiseer je je contacten zodat je ze later kunt terugvinden?

Leerdoelen

Na het volgen van het webinar is de deelnemer op de hoogte van:

  • persoonlijke drempels bij het netwerken, en hoe daarmee om te gaan;
  • de grote verscheidenheid aan netwerkevenementen en hoe deze op verschillende manieren benut kunnen worden;
  • strategieën om zelfverzekerder te netwerken met collega’s of klanten; en
  • het belang van het onderhouden van netwerkcontacten.

Relevantie

Netwerken is een manier om relaties op te bouwen en te onderhouden, die belangrijk zijn voor zowel onze persoonlijke groei als ons professioneel succes. Zeker als zelfstandige zijn we vaak aangewezen op onze contacten. Niet alleen om klanten of opdrachten te vinden, maar ook om collega’s te ontmoeten, nieuwe ontwikkelingen bij te houden en sociale contacten op te doen. Gelukkig is netwerken een vaardigheid die we kunnen leren en oefenen, zodat het steeds gemakkelijker wordt en we de deur kunnen openen naar nieuwe kansen.

Voertaal

Nederlands

Instapniveau

Beginners

Alexandra de Vries werkt sinds 2000 als tolk met de combinatie Nederlands/Portugees/Engels en Spaans C). Ze woonde van 2004 tot 2016 in Brazilië en tolkte onder andere op de Pan-Amerikaanse Spelen, de Fifa World Cup, de Olympische Spelen en diverse Caricom en Unasul-topconferenties. In 2016-2017 voltooide ze een Master in Conference Interpretation aan York University, Toronto, Canada. In 2019 slaagde ze voor het accreditatie-examen voor de Europese instellingen met de combinatie Portugees/Engels/Nederlands. Alexandra is momenteel woonachtig in Barcelona en werkt fulltime (soms meer dan fulltime) als tolk/vertaalster.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Integriteit en beroepsattitude
Contacturen
1,50
Voorbereiding
 
Totaal
1,50

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Inloggen
Je ontvangt ruim voor de start van het webinar een instructiebericht m.b.t. het registreren en inloggen voor het webinar zodat je dit kunt bijwonen. Bewaar dit bericht goed en/of registreer gelijk; je ontvangt dan namelijk 24 uur én 1 uur voor aanvang van het webinar een melding/herinnering vanuit Zoom.

Opname
Je ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. Je kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Deelnemers die onverhoopt niet live kunnen deelnemen en na het beluisteren van de opname nog met vragen blijven zitten, kunnen deze via de mail stellen. Deze zullen naderhand door de docent beantwoord worden.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én puntentoekenning door de Stg. RTGS is het vereist dat je

1) het livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heb je slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig.  


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

Datum: 3 jul. 2024
  • PE 1.5
  • van 20:00 tot 21:30
  • 60,- (excl. BTW)
  • Online