Ondernemen als vertaler met autisme

Vertalen is een ideaal vak voor mensen met autisme. Je kunt er je oog voor detail en je talenkennis goed in kwijt. Maar het ondernemen kan soms een uitdaging zijn. In deze training krijg je uitleg over hoe je als freelance vertaler met autisme optimaal gebruik kunt maken van jouw unieke vaardigheden.

Vertalen is een ideaal vak voor mensen met ASS (autismespectrumstoornis). Je kunt er je oog voor detail en je talenkennis goed in kwijt. Maar het ondernemen kan soms een uitdaging zijn. Hoe ga je om met de stress, hoe leg je jezelf de goede structuur op? Hoe bescherm je jezelf tegen de valkuilen van een freelance bestaan? Tijdens dit webinar krijg je uitleg over hoe je als freelance vertaler met autisme optimaal gebruik kunt maken van jouw unieke vaardigheden en een waardevolle aanvulling kunt vormen voor de vertaalwereld.

Lesschema

Dit is een webinar van anderhalf tot maximaal twee uur. Als er vooraf vragen worden ingediend, kan de docent deze aan het einde van het webinar behandelen. 

Leerdoelen

Na afloop heeft de deelnemer beter inzicht van de mogelijkheden en beperkingen die ASS vormt bij het vak van vertaler en hoe de deelnemer zijn/haar/hun werkomgeving beter kan inrichten om optimaal te functioneren. 

Relevantie

Betere zelfkennis, betere inzet van sterke punten, minder risico op uitval.

Voertaal

Nederlands

Leesopdracht

Er is ruimte om vragen te beantwoorden. Als je tegen specifieke problemen aanloopt, is het fijn als je dit van tevoren uploadt in jouw KTV-account, zodat de docent actief kan meedenken over een oplossing. Je kunt je vragen tot uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan het webinar uploaden.

Anouschka Schutte (1971) groeide op in Nederland en Spanje. Na een moeizame start van haar studietijd besloot ze in 1994 naar de Opleiding Tolk-Vertaler (tegenwoordig de Vertaalacademie) in Maastricht te gaan. Nadat ze daar in 1998 afstudeerde werd ze meteen freelance vertaler Engels en Spaans, met een medische specialisatie. In 2011 kreeg ze de diagnose Autismespectrumstoornis (toen nog Syndroom van Asperger), waarna voor haar een hoop dingen uit haar werk- en studieverleden duidelijk werden. Na veel zelfstudie en begeleiding besloot ze haar kennis over het onderwerp ‘studeren en werken met een autismespectrumstoornis’ te delen met anderen, zodat mensen die ook willen ondernemen met een ASS niet allemaal het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
1,50
Voorbereiding
 
Totaal
1,50

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Inloggen
Je ontvangt ruim voor de start van het webinar eenmalig een instructiebericht m.b.t. het registreren en inloggen voor het webinar zodat je dit kunt bijwonen. Bewaar dit bericht goed en/of registreer gelijk; je ontvangt dan namelijk 24 uur én 1 uur voor aanvang van het webinar een melding/herinnering vanuit Zoom.

Opname
Je ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. Je kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kun je géén vragen stellen aan de spreker.

Certificaat van deelname
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat is het vereist dat je:

1) het webinar volledig live bijwoont of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heb je slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

'Zeer interessant. Omdat het zo'n persoonlijk verhaal was dat vlot verteld werd, had ik geen moment moeite om de aandacht erbij te houden. Heel veel dank voor haar openheid en het delen van haar persoonlijke zaken.'

'De inhoud was zeer volledig; wat mij betreft zijn alle aspecten van het werken als vertaler met ASS aan bod gekomen. Het niveau was precies goed; er zat structuur in de presentatie en er waren niet te veel slides.'

autism
Datum: 26 sep. 2024
  • PE 1.5
  • van 10:00 tot 11:30
  • 60,- (excl. BTW)
  • Online