Je pensioen regelen doe je zo

Tijdens het webinar 'Je pensioen regelen doe je zo' krijg je meer inzicht in de mogelijkheden die er voor jou als zzp'er zijn op gebied van pensioenen. De inhoud is eenvoudig en overzichtelijk zodat het voor iedereen goed te volgen is.

Tijdens het webinar bespreken we het Nederlandse pensioenstelsel om zo een helder beeld te schetsen over hoe het stelsel nu precies werkt. Je krijgt op die manier direct een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn voor als je zelf je pensioen moet regelen. En dan blijkt het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als het soms lijkt.

Ook gaan we in op de verschillende manieren van werken aan je pensioen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aflossen van je eigen huis, beleggen of misschien wel langer doorwerken. Er is namelijk meer mogelijk dan enkel en alleen pensioen opbouwen.

Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag. Hiervoor gebruiken we de tools van BrightPensioen en het is raadzaam die van tevoren te bekijken om het maximale uit het webinar te halen. De tool voor het berekenen van je jaarruimte vind je hier. Ook adviseren we je om de pensioenindicator van BrightPensioen alvast in te vullen om een indicatie te krijgen van je mogelijk opgebouwde pensioen, de indicator vind je hier. De tools zullen ook tijdens het webinar gedemonstreerd worden zodat je weet hoe deze werken. Het webinar is bedoeld als informatievoorziening. Het is handig om voorafgaand aan het webinar aantekeningen voor jezelf te maken. We gaan met elkaar de jaarruimte berekenen en een pensioenindicatie maken. 

Het doel van dit webinar is dat je weet wat de mogelijkheden voor jou zijn op gebied van pensioen. Je weet ook direct wat je vandaag nog kunt doen om hier een stap in te zetten. We zullen laten zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. Na dit webinar weet je hoe je de jaarruimte berekent, je kunt een indicatie maken van je pensioen en je weet hoeveel je daarvoor zou moeten inleggen. Je krijgt ook inzicht in het Nederlandse pensioenstelsel en wat de verschillen tussen collectief en individueel pensioen zijn.

Lesschema

Tijdens het eerste uur van dit webinar krijg je informatie over pensioen in het algemeen, BrightPensioen en de verschillende manieren hoe je zelf pensioen kunt regelen.

Vervolgens gaan we na een korte pauze aan de slag met het berekenen van je pensioen. We sluiten af met stappen die je kunt zetten om aan je pensioen te werken.

Leerdoelen

Na het volgen van dit webinar heeft de deelnemer:

  • inzicht hoe hij/zij zelf pensioen kan berekenen; 
  • kennis van hoe pensioen werkt in Nederland; en
  • inzicht in de mogelijkheden die er zijn op gebied van pensioen.

Relevantie

Weten hoe je zelfstandig je pensioen kunt opbouwen is belangrijk, of je nu zelfstandig bent of niet. Tegenwoordig biedt ook niet iedere werkgever meer een goede pensioenregeling. Weten wat je in iedere situatie zelf kunt doen aan je pensioen is dan ook mooi meegenomen.

Voertaal

Nederlands

Ter voorbereiding raden we je aan de tool voor jaarruimte van BrightPensioen te downloaden, die vind je hier.
Tijdens het webinar nemen we de tool ook door, maar het is handig als je de tool van tevoren hebt bekeken. Dan kun je beter meedoen met de berekening.

Ook kun je de pensioenindicator van BrightPensioen vast gebruiken om een indicatie te krijgen van je mogelijk opgebouwde pensioen. De indicator vind je hier.

Zorg dat je tijdens het webinar de aantekeningen die je hebt gemaakt bij het bestuderen van de jaarruimte en de pensioenindicator bij de hand hebt, dan haal je het maximale uit het webinar.

Sjaak Zonneveld is één van de initiatiefnemers van BrightPensioen, schrijver van 'Het nieuwe werken aan je pensioen' en hij heeft de term tussenpensioen uitgevonden.

Bas de Roo werkt inmiddels al vijf jaar bij BrightPensioen en is veelal bezig met het verzorgen van presentaties en webinars voor zowel zzp'ers als werknemers die een pensioenoplossing zoeken.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vind je hier.

Inloggen
Je ontvangt ruim voor de start van het webinar eenmalig een instructiebericht m.b.t. het registreren en inloggen voor het webinar zodat je dat kunt bijwonen. Bewaar dit bericht goed en/of registreer gelijk; je ontvangt dan namelijk 24 uur én 1 uur voor aanvang van het webinar een melding/herinnering vanuit Zoom. 

Opname
Je ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. Je kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat is het vereist dat je
1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

NB: je kunt het evaluatieformulier na afloop van elk webinar invullen en opslaan. Pas na afloop van het laatste webinar stuur je het evaluatieformulier in.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heb je slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig.  

Dit webinar is gratis voor Gold members

Gold members zijn geselecteerd op basis van de hoogte van het bedrag dat zij bij KTV Kennisnet besteed hebben en/of het aantal inschrijvingen dat zij verricht hebben. Ieder jaar in juni maakt KTV opnieuw de balans op en wordt gekeken welke klanten het voorgaande jaar in de top 50 staan voor wat betreft deze criteria in de afgelopen drie jaar. De meest trouwe klanten kunnen dus jaar in, jaar uit Gold member blijven. 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

Datum: 25 jun. 2024
  • PE 2
  • van 20:00 tot 22:00
  • 25,- (excl. BTW)
  • Online