Benefietlezing 'Tolken voor de Europese Commissie'

50% van de tolkopdrachten voor de Europese Commissie worden uitgevoerd door freelance tolken. In de Nederlandse afdeling zitten we midden in een generatieswitch. Er zijn al heel wat collega’s met pensioen gegaan de afgelopen jaren, en ook de komende jaren zal dat zo zijn.

Onbekend is onbemind, en we hebben gemerkt dat er heel wat indianenverhalen de ronde doen over de accreditatietests bij de instellingen. Die willen we ontkrachten door de juiste informatie te geven. Via deze weg proberen we vooral geïnteresseerden in Nederland te bereiken; tolken die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, maar ook studenten die zich afvragen of conferentietolken iets voor hen is.

We zullen ingaan op het voor, tijdens en na. We behandelen de toelatingsvoorwaarden tot onze tests en de opleidingsmogelijkheden om aan die voorwaarden te voldoen. Ook de test zelf zal uit de doeken worden gedaan, en we beschrijven hoe we pas geaccrediteerde collega’s begeleiden tijdens hun eerste stappen bij de Europese Commissie.

Tot slot zoomen we in op de arbeidsvoorwaarden bij de Europese Commissie. We hopen dat de informatie die we verstrekken mensen ertoe zal aanzetten zich in te schrijven voor een accreditatietest bij de instellingen, of inspiratie zullen opdoen om de nodige studies aan te vatten.

 

De winst van dit webinar wordt gedoneerd aan Taal aan Zee.
>> 
Extra doneren? U kunt bij uw inschrijving één of meerdere opties voor extra donatie aanvinken. <<

(U verricht de schenking als zijnde een aankoop en kunt de factuur opnemen in uw administratie. De btw kunt u aftrekken, mits u ondernemer bent.)  

 

Meer informatie: https://www.ktv-kennisnet.nl/nl/cursus/tolken-voor-de-eu/1886